“Sumi dhe polica ne qendren e emigrantve: Gjendja e rrethimit në kazermat e Obrenovac!” ( NAPADNUTA I POLICIJA U MIGRANTSKOM CENTRU: Opsadno stanje u obrenovačkoj kasarni!) jane kta titutuj e gazetarve serbe qe flaiin rreth nje incidenti q eka ndodhur sot ne nje qnder tsrhiomore te emigratnve cka, mediat flaisn edhe per te palgosur, kurse auytoortet serbe e mohojn enje gje te tille, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jone”

 

Në qendrat e refugjatëve ne Serbi edne mbi 4000 emigrante

Sipa sagjincise serbe Tnajug, fjalehthe ketu per dy grupe migrantësh rreth 200 sish qe u bllokuan në qendrën e pritjes në Obrenovac cka u desht te nderhynt me force polcia.

Në Obrenovac thuhet se kanë dërguar tri patrullimit dhe emergjente njësi nga Beogradi dhe nga kazermat ishin anëtarë të ndihmës emergjente xhandarmërisë.

Sipas të dhënave jozyrtare, në kazermat, Përleshje masive parë shpërtheu dy grupe të migrantëve, dhe kur policia erdhi për të ndërhyrë, ata u sulmuan nga policia.

Policia ndërhyri për të ndalur konfliktin e më shumë se 200 njerëzve, te cilet u transferuan në Preshevë dhe në qendrat e tjera pritëse në Serbi.

Ministri i Punës, Punësimit dhe Politikave Sociale të Serbisë Zoran Djordjevic tha se një pjesë e emigrantëve të cilët morën pjesë në konfliktin u transferua në një qendër pritjeje në Preshevë, dhe disa janë transferuar në qendra të tjera të pritjes.

“Tani gjithçka është nën kontroll dhe nuk ka probleme,” tha Djordjeviç, duke shtuar se nuk ka pasur lëndime.

Në qendrat e pritjes në Serbi momentalisht janë rreth 4000 refugjatë dhe emigrantë.

SHPËRNDAJE