ideeeAntonio Guterres është zgjedhur sekretar i ri i Kombeve të Bashkuara, kane njoftuar zyrtaret e OKB-së agjencine e lajmeve “Persheva jonë” e cila agjenci shqiptare ashtu keshtu e dinte emrin e pasardhesit te Ban Ki monn qysh  para një javë..

 

Guterres ka triumfuar ndaj kandidatit serb për këtë pozitë,  Vuk Jeremiq dhe tij Sollvak Mirslav lajcak si dhe shume kanditave tjere kryesisht nga vedent (Serbia, Slovakia, Bullgaria..) sllave..

 

Humbje e Jeremicit ishte pritur, si një edhe një që bëjnë dy!

 

Mediat serbe po e shfrytëzojne emrin e ish-shefit te diplomacise  Vuk Jeremic per markteting per Serbine, gjoja ne “jemi dikushi” dhe se emrin i ish-diplmatit serbe qenka në  listen e ngusht të kandidatëve  per t’u zgjedhur sekretar i pergithshem te OKB-së, qka ne fak as era nuk i vie..Mediat serbe qojne kote pluhur për Jeremiqin ne OKB. Emri i diplomatit i cili do te zevedësoj shefin e OKB-së Ban Ki moon sipas agjencise së lajmve “Presheva jonë” tash veq dihet. Dite me parë “Presheva jonë” shkroi se Jeremic mund te bëhet shef i OKB-së, atëherë kur Ban Ki-moon bëhet kryetar i Preshevës..”

Humbje e Jeremicit ishte pritur, si një edhe një që bëjnë dy!. Themi keshut sespe Vuk Jeremiq mund të emërohej sekretar i përgiithshëm i OKB-së vetem atëhere sikur ai te kishte edhe pak pervojë diplomatike ne realcionet dnerkombëtare, me vendet fqinje dhe ne fushën e humanizmit dhe antiracizmit. Vec kesaj Jeremic nuk mund te vie ne krye te OKB-së nga vend i cili njihet me emër e  mbiemër per krime dhe gjenocid ndaj njerezimit ne kete rast ndaj jo-serbeve, siq eshte deshmuar ne luftrat e fundit ne Kosovë, Bosnje e Kroaci, per cka ne burgjet e Hages, pjesa dermuese e te denuarve, krimineleve jane serb, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE