Në kundërsthim me besimin popullor, gratë muslimane kanë shërbyer si lidere heroike dhe revolucionare, shkruan gazeta amerikane Huffington Post.

Për të ilustruar këtë kjo gazetë në një shkrim autorial me titullin “Gratë muslimane që secili duhet t’i njohë”, përfshin edhe presidenten e Kosovës, Atifete Jahjaga. Kjo përkrah lidereve të Bangladeshit, Hasina Waxed dhe asaj të Malit Cissé Mariam Kaïdama Sidibé.
Gazeta jep edhe shembuj të tjerë të grave të suksesshme muslumane që ka shekulli i shtatë e që kanë bërë ndryshime të shumta në shoqëritë e tyre. /indeksonline/

SHPËRNDAJE