Për këtë risi dhe cmim është dashur kohë  pëer të vendosur me mbi 1282 diamante, gjashtë prej tyre peshojnë më shumë se 140 karatë. Ky është rekord!, njofton agjencia informative “Presheva Jonë” nga Bazeli e cila ndoci ketë evenement të ekspozeve të orëve më të shtrenjta në botë.

Bazel, 9 mars

Shikojeni ketë orë, është më e shtrenjtë në botë e cila u zbulua të mërkurën në Baselworld në Bazel, në Zvicër e cila do të kushtojë 5 milionë dollarë. Ky është rekord! Pas paraqitjes së një orë për të 3.000.000 $ (2.3 milion eur) në vitin 2011 në Baselworld, të Zvicrës orëndreqësit nga  Hublot (në pronësi të grupit LVMH francez) përsëritën në vitin 2012 duke paraqitur shtimin e  personelit të saj, për të krijuar një 5.000.000 $ (3.8 milion euro).

Për këtë risi dhe cmim është dashur kohë  për të vendosur me mbi 1282 diamante, gjashtë prej tyre peshojnë më shumë se tre karatë. Në total për këtë arsye, ajo është 140 karatë e diamante që janë vendosur në një byzylyk ari të bardhë. Rezultati është mahnitëse, u deshën 14 muaj të punës për dymbëdhjetë rrobaqepës dhe pesë përcaktuesit e kur ajo u krijua. Por presidenti i kompanisë zvicerane, Jean-Claude Biver thotë se “bëhet gjithnjë e më e vështirë për të shkuar më tej, sepse sipërfaqja e orës është e kufizuar.” Por kjo e fundit të ideve të tij për një rekord të ri vitin e ardhshëm … zëvendësojë gotë shikojnë nga një fletë diamanti të TF1 lidhet MNQ. Specialistët e shikon dhe bizhuteri do të takohet këtë të enjten në Bazel për mbledhjen vjetore. Kjo orë do të jetë fokusi i gjithë sytë, duket sikur është lakmuar tashmë nga disa njerëz natyrisht nuk e di krizën.Pra,  kjo është ora më të shtrenjtë në botë, që kushton vetëm 5 milion $. Nëse ju merr mendja me blerë, mund tja porosisim…:-)))

—————————————————————————–

JA EDHE KOEMNTET E JUAJA

SHPËRNDAJE