Deputeti i Parlamentit te Repulikes se Kosoves, z. Islam Pacolli eshte nder te paktit deputet te vendit qe jo vetem me fjale boshe neper studio televizive, por edhe aty ku e ka per detyre te e ngrite zerin nje politikan, pra ne Kuvendin e Republikes se Kosoves e kishte ngritur zerin per qytetaret e Lugines se Presheves, duke kerkuara ne nje fare forme recuprocitet me ate qe ben shteti Serb me serbet e Republikes se Kosoves, pra, z. Pacolli ka kerkuar qe te merret nje vendim shume i fuqishem per shqiptaret e Lugines dhe mireqenien e tyre, ndarjen e plote 50 milion eurove percdo vite per qytetaret atje. Kjo eshte njera nder arsyet se pse duhet qe qytetaret e Lugines qe jetojne ne Republiken e Kosoves, kesaj here voten e tyre t’ia besojne z. Pacolli, familja e te cilit njihet jo vetem per shkathtesi ne te berit biznes, por, ata njihen edhe per atdhedashuri dhe kontribut te madhe te tyre gjate kohes se okupimit, ku direkt disa, e disa jo indirekt e kane ndihmuar luften clirimtare.

Ky ka qene momenti kur z. Pacolli kishte kerkuar 50 milion euro per Luginen:

Kuvendi i Kosovës është duke diskutuar për të drejtat e shqiptarëve në Preshevë, Bujanovc dhe Medvegjë.

Deputeti, Islam Pacolli nga AKR, ka kërkuar që të Qeveria e Kosovës të ndaj çdo vit 50 milionë euro si ndihmë financiare për shqiptarët atje.

“Mendoj që sot është e rëndësishme që ne t’i përkrahim ata fillimisht që të mos kenë standarde të dyfishta. Sepse ne i respektojmë të gjithë të tjerët dhe janë të barabartë në Kosovë. Sot është një moment qe në t’i nxjerrim disa vendime dhe mos t’i lëmë vendim në letër por të jenë vendim në vepër. Ajo ka mbet si një zonë qorre pa asnjë përkrahje”.

“Ne ti nxjerrim si Qeveri 50 milionë në vit për atë pjesë dhe ti përkrahim financiarisht dhe politikisht.

“Si është e mundur që Serbia ka të drejtë të investoj në Kosovë dhe ne mos kem të drejtë ti përkrahim shqiptarët që janë atje” ka thënë Pacolli.

Pacolli ka thënë se  një hap të tillë duhet të marr edhe Shqipëria.

SHPËRNDAJE