Shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare vërtet nuk po e merr ende cmimin Nobel për Letërsi, por cmime të tjera po merr me bollëk këto vitet e fundit ashtu si dhe një tjetër orët e fundit.

Çmimi erdhi në kohën që emri i shkrimtarit Ismail Kadare ka nisur e po përmendet sërish si fitues i mundshëm i çmimit Nobel për Letërsi, shkrimtarit të madh shqiptar i është dhënë një tjetër çmim prestigjioz spanjoll.

Pas çmimit “Princi i Austurias”, Kadare është nderuar me çmimin “La risa de Bilbao”. Ismail Kadare është një nga intelektualët më të shquar evropian të shekullit 20. Konsiderohet si shkrimtari kombëtar i Shqipërisë. Librat e tij janë përkthyer në më shumë se 40 gjuhë të ndryshme të botës.

SHPËRNDAJE