Vizita e djeshme ne e kryeparalamentarit te FYROM-it Talat Xhaferi ne Serbi  me shume pat jehonë ne mediat serbe vizita e tij ne Beograd nga takimet me serbet se sa ne Preshevë takime me shqiptaret.

Themi keshu se mediat serbe per cudi nuk e dhanasnje aljm per keter vizite ?!, madje jo vetem ato serbe por edhe aot en Kosove e Shqiperi shume pak shkruajten per kete vizite te pare te talat Xhaferit ne Presheves  e cila kaloi me shume nje shtrengim duarsh dhe disa forgrafi se sa u tha dicka interesante.

Ne fakt vizita e Talat Xheferit en preshvce ui permend veme nga nje gazete serbe (telegraf.sr) e dha ate e perqn druar me shume ne nje sjhkrim tee agjencise se lajemeve “Prewsheva Jonë” medium yk i vetem  ne gjuhen shqipe ne Luginen e Presheves qe kishte shpallur Talat Xhaferin “Personalitet te Vitit”, dihet pse.

“Redaksia e agjencse se lajmeve “Presheva Jonë” ka shpallur Talat Xhaferin personalitet te Vitit” (Redakcija novinske agencije “Presheva jone” Talat Džaferi kao “Ličnost godine 2018. godine“) eshte ky titulli i gazetes se njohur ne Serbi Telegraf.sr ku ne vazshim ka shkruar se “njoha nje mdium i vetem ne gjuhen shqipe ne Lgujine e Preheves këtë përzgjedhje e ka bërë për shkak të rolit dhe kontributit të Talat Xhaferit për avancimin e proceseve demokratike në Maqedoni, zyrtarizmin e gjuhes shqipe duke shndërruar vendin në një mjedis multietnik me një rol kyç dhe faktor paqeje dhe stabiliteti në rajon. (“Iz jedinog medija u preševskom regionu svoj izbor opravdavaju rečima zbog njegove uloge u unapređenju demokratskih procesa u Makedoniji, formalizaciji albanskog jezika i i doprinosa mira i stabilnosti u regionu i toj multietničkoj sredini.“)

Then e shkrut johonë e dobet kishte vizita e kryeparlamentarit te FYROM-it ne Lugine në mediat serbe, per cka sikur t mos ishte ky skrimi lart i telegrafit serb dhe shpallaj “Persnonéitet te vitit” nga Presheva Jonë,  gjithkush do te pyeste a ishte, a s’ishte Xheferi në Preshevë?

 

 

 

 

SHPËRNDAJE