hommmPreshevë, 17 maj  -“Jo, homoseksualët nuk duhet të vijnë në xhaminë tonë. Një njeri homoseksual nuk fiton legjitimitet prandaj as bekim nga islami” (“Imami Mustafë Memeti: “Homoseksualët nuk e fitojnë bekimin e islamit”) ka thne imam Musdtafe Mehemti te cilat deklata i percjellin mediat zvicerane,  transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Hoxha i njohur nga Presheva  Mustafe Mehemeti ne mediat zvicerane po shkon “fytza” me homeseksualet.  Imami i Xhamisë shqiptare të Bernës dhe kryetari i Bashkësisë Islame të Shqiptarëve të Zvicrës, Mustafë Memeti është bërë dicka me shume  se nje hoxhë, eshte bere një personalitet i njohur madjei shquar për opinionin zviceran me deklarata  e tij troq lidhur me islamin here kunder terroizmit e here kunder homoseksulave.

 

Por, përveç imazhit pozitiv si njeri mendje hapur e tolerant, kësaj here, siç shkruan në portalin e srf.ch autori i emisionit, imamit shqiptar e ka ypetur se a është e hapur xhamia juaj edhe për homoseksualët? Dhe, Mustafë Memeti është përgjigjur sipa sislamit shkuirt se  “Jo, homoseksualët nuk duhet të hyjne në xhaminë tonë. Një njeri homoseksual nuk fiton legjitimitet prandaj as bekim nga islami” (“Imam von Bern:Ein Homosexueller bekommt «keine Legitimität» vom Islam, also auch «keine Segnung».”), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Gazetari i shqetesur nga kjo pergjigjie e “papritur” (“Imam Memeti: Homosexuelle sollten nicht in die Moschee kommen“) i ka përkujtuar rastin e priftit katolik nga Bürglen i cli para ca muajsh  shkaktoi  një skandal duke bërë bekimin e një çifti homoseksualësh në kishën e tij, rast ky i cili kihste prvokuar një plemika dhe  debat të gjerë në opinionin zviceran.

 

SHPËRNDAJE