immmTiranë, Qindra mijëra besimtarë myslimanë kanë falur sot namazin e Bajramit në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit” në Tiranë. Namazi i sotëm, për herë të parë është drejtuar nga Imami i Qabes, Xhamisë së Shenjtë në Mekë, Shejh Salih Bin Talib, i cili ka mbajtur edhe një ligjertae para të besimtarëve.  Ai nder tjera duke pershëndetru ka uruar te pranishmit nder tjera  paar flauri tone kombëtarkuqzi ai ka  phuar: O shqiptar, Bajramin dhe Islamin nuk ju solla unë, por e gjeta në mesin tuaj!, raprton gazetari i agjencise  se lajmeve “Presheva jonë” nga Tirana.

 

Ne praninë  e besimtarve sot ne shesjin  e Tirane snuk kishte vetem shqiptar nga Shqiperia por edhe ata nga mbare viset shqipare ne Ballkan (Kosova, Maqedonia, Presheva. UIcini..) për ta falur bashkarisht namazin e bajramit dhe per ta ndare bashkarisht ket gezim dhe festë qe ragjëruan, ben sabër e u luten për paqs pergjatë 30 ditëve rresht.

 

Para namazit të Bajramit, fjalim ka mbajtur edhe kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Skënder Bruçaj ndërsa hutbeja është ligjëruar nga myftiu i Tiranës, Ylli Gurra i cili Bjarma u metua gati nga gjtha televizonet shqiptare.

SHPËRNDAJE