Shkup (maqedonisht Скопје/Skopje) është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Maqedonisë.
Gjatë periudhës ilire Shkupi ishte kryeqendër e Dardanisë dhe njihej me emrin Scupi.
Shqiptarët sot përbëjnë rreth 40% për qind të popullatës së Shkupit. Regjistrime te popullsise ne Maqedoni ishin filluar te behen shume here viteve te fundit por rezultate definitive nuk jane dhene deri me tani per perqindjen (%)per shkak se ato ishin lene ne gjysme ndoshta kjo nga frika e shtetit se popullsia shqiptare eshte dominuese me perqindje ne Maqedoni.

Agjensia e lajmeve PreshevaJone e vizitoi qytetin e Shkupit duke u takuar nga afer me bukurite qe ka ky vend.

SHPËRNDAJE