Nje delegacion nga Tirana i prire nga presidenti Ilir Meta po qëndron për vizitë në ShBA. Pjese e delegacionit eshte edhe veprimtari i shquar shqiptare nga Medvegja Muharrem Salihu nje afarsit dhe biznesmen i njohur ne Evripe i cili vperon ne Venezia te Italisë. Mysafiret nga Tarana dhe Medvegja jane pritur nga kreu i Federata Panshqiptare e Amerikës “VATRA” ne New York me të cilët ka shkëmbyer mendime deh kane ndarë momente të veçanta për rolin e diaspores shqiptare sidomos ne Amerikë, situaten aktuale ne Shqiperi dhe Kosovë, por edhe ne Luginen e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Shqiptarert e Amerikes mosazh Presheves: Medevegja e  mertion ta drejtoj KKSH!

Ne kete takim pos Ilir Metes, keshilltarit te tij Flamur Gashit dhe Muaherrem Salihut muaren pjese  zv/kryetari i Vatrës zoti Asllan Bushati, i cili u uroi mirëseradhje. Prezent ishin edhe Dalip Greca editor i gazetes “Dielli”  pran Vatres si aktivist, personalitet e perfaqesues te shqtave dhe asocialcioneve te ndyrshje qe vrpojne ne SHBA.

“Shoqata panshqiptare “Vatra” në Amerikë ka një traditë mbi njëshekullore. Gjatë këtij rrugëtimi historik të kësaj shoqate ka luajtur rol të rëndësishëm në jetën politike, kulturore dhe shoqërore për komunitetin shqiptar të kësaj diaspore në Amerikë…” tha fillimisht   zv/kryetari i Vatrës zoti Asllan Bushati.

Folesit ne kete takim njëzerit kundershtuan coptimin e Kosovës sipas përpjekjektit te Vucicit dhe Thacit. “Te ruhet integriteti i territorial i Kosovës si syte e ballit. Lugina e Presheves ashtu keshtu eshte toke shqiptare herdo kurdo do jete e Kosovës..” thane

Presidenti i shqiptar Ilir Meta sikur edhe Muharrem Salihu ka felenderuar nikoqiret e “Vatres” per pritjen. Presidenti Meta ka vleresuar lart rolin e “Vatres” ne sensibilizimin e ceshtjes shqiptare dhe lobimin ne SHBA.

Ne kete tubim u fol edhe për situaten dhe diskrminimin e shqiptareve ne Luginen e Preshevës. “Siq mbrohet Kosova ne Luginen e Preshevës, po ashtu edhe Lugina e Presheves mbrohet ne Medvegjedë prandaj mesazhi yne nga Amerika drejtuar Presheves do te ishte ky, nese duani ta ruani berthamen kombëtare te Kosovës Lindore, Medevegja e mertion ta drejtoj KKSH !…” thane krete e Vatres dhe prorsonalietet tjera pas takimit me perfaqesuesin nga Lugina e Presheves Muharrem Salihun, veprimtar dhe biznesmen i njohur në Evropë.

 

 

 

 

SHPËRNDAJE