rtpppcBruksel, 24 nentor  -Largimi i Hasan Hasanit nga posti i kryeredaktorit itë RTV-Presheva, me esryen se nuk mund ete ejte vegoel e politikave as i“kapur” pushtet lokale, ka kaluar kifijtë e Luginës së Presheves. Nje regim i tille ne mbrojtje te shprehjes se lirë dhe kundër presioneve te politikave ditore ka arritur edhe nga  ederate nderkombëtare e Gazettartve (IFJ) dhe Asociocioni i Nderkombëtar  Gazetarëve Shqiptare në Zvicer dhe Evropë (Association Internationale des Journalistes Albanais en Suisse et en Europe-AJASE) me seli ne Bruksel, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Keto dy shoqata nderkombëtare kërkojne nga autoritet e pushtetit lokal qe kolegu Hasan Hasani të krthehen ne funssionin e meaprshem te kryeredaktorit te ketij tv lokal.

rtpppddNese Shqiperim Arifi eshte bere merak te beje presion apo te jep deklarata kunder mediave, ka mjaft ne Serbi bile e meritojne te cilat per cdo dite fyejne shqiptaret e me terma te ish-diktatorit serb te Miloshevicit si “siptari” apo “terroristi” ?!

Heshtja e pushtetarëve lokal ne Luginen e Preshevës ndaj zhargonit antishqiptar nga ish-regjimi i Miloshevicit në mediat serbe ndaj shqiptareve ne nje fare mënyre mund te quhet solidarizm, perkrahje e diskriminimin deh fyerjet e mediave te Beogradit ndfja popullit shiptar duke mbjellur urrejtje.?! Gjuhe e urrejtjes se mediave serbe kunder shqiptarëve e kane kritikuar rrepte jo vetëme shoqata nderkombëtar por edhe Asociocioni i Gazetarëve Shqiptare në Zvicer dhe Evropë (AJASE)

Presionet e fundit te lideri te APN Shqiperim Arifit ne rend të pare nuk i ndihmojne atij, partise se tij si dhe komunes nje krytetar i ri dhe perpsktives ne rajon, kur dihet se (mos) rrespektimi i mediave jane barometer e demokracisë. Prandaj, Shqiperi hungje doren,  sa më larg presioeneve ndaj mediave aq me afer avropës dhe demokracise në Preshevë, thuhe tne fund te reagimit te IFJ dhe Asociocioni i Gazetarëve Shqiptare në Zvicer dhe Evropë (AJASE) me sli ne Bruksel.

 

 

 

SHPËRNDAJE