Bujanoc, 12 nentor  -“Punesime partike ne Bujanoc (“Partijsko zapošljavanje u Бујановцу”) eshe ke titulli qe ka sjelle proalie  JUGpres qe ka sjelle nje bisede edhe me  Hajredin Hyda

A është anëtarësimi në një parti politike “të përshtatshme” me rëndësi vendimtare për të fituar punësim në administratën komunale të Bujanocit apo në një ndërmarrje publike? A është bërë punësimi i partisë në një nga komunat më pak të zhvilluara në republikë, ose a janë rastet e gjetjes së një pune në mënyrë kaq të rrallë në nivelin e incidentit?

Qytetarët e Bujanocit, liderët e opozitës dhe udhëheqësit e vetëqeverisjes lokale shprehën pikëpamjet e tyre për këtë temë për JUGpres.

Për njerëzit e rinj dhe të arsimuar në vitet më produktive, por të papunë për disa vite nuk ka dilema – punësimi i partisë është gjiuthkah prezent në Bujanoc.

Ket hipostri te “partiashve” e ka konfirmuar edhe kreu i grupit parlamentar të Partisë Demokratike të opozitës, Hajredin Hyda, i cili thekson se të gjithë banorët politike të papërcaktuar të komunës me të njëjtin fat – pritja e gjatë për të Entit për punësim.

“Armiku më i madh i demokracisë është partocracy – kur asnjë kriter në punë premtuar që vijnë fanatikë fushatës zgjedhore të mprehtë, si zakonisht, tha Hyda duke stuar se pauneisa nuk lufothet me premtime vertem gajte fushatve zgjedhore, as eskodi nuk litohet vetem me fjalë..

Për pyetjen tonë, kur ajo filloi dhe sipas formës së saj, ai përgjigjet se “Kabineti i Presidentit” ka punësuar 12 partizantë tij këmbësorë të cilët kryejnë qeverinë paralele në kurriz të departamenteve krerëve komunale ” ka phuar Hyda.

Hajderidn hyda ne fn e tij ka sjkruar se “Detyrimisht, partite politike ne fillim te diciplinuara ,me vone shendrrohen ne ekstremiste dhe diktatoriale! Si epilog,nuk pesojne vetem anetaret e ketyre partive por edhe popullata e tere! Fillojne ne menyre euforike, duke ndjellur paknaqesi ndaj partive te mehershme,dhe ne gabimet e qellimsheme dhe te pahira,duke premtuar me nje terminologji populiste zgjidhje fatlume!..”

Sipas tij Hitleri, Musolini, Milosheviqi, Vuciqi jane shembuj me eklatant te “hipnozes popullore”, te cilet erdhen ne pushtet me voten e “lire”,dhe e dijme epilogun e tyre ,votuesve, popullit dhe te tjereve!

“Nuk eshte historia ajo qe perseritet, por ne vazhdojme t’i bejme gabimet e njejta”! ka thene ne fund ne fb z.Hajredsin Hyda.L’image contient peut-être : 5 personnes, intérieur

SHPËRNDAJE