Një numër i madh përdoruesish në mbarë botën dje kanë pasur probleme me Facebook, Instagram dhe Threads.

Përdoruesit e të tre platformave raportuan se ishin shkëputur automatikisht nga shërbimi Meta dhe iu paraqit një mesazh “sesioni skadoi”. Më pas ata nuk ishin në gjendje të identifikoheshin përsëri në shërbime. Instagram po shfaqte gabime për Feed.Raportet e hershme sugjeruan se bëhej fjalë për një sulm DDoS, megjithëse Meta pretendoi të kundërtën disa orë më vonë.

Për momentin ende nuk dihet nëse bëhet fjalë për problem teknik apo sulm ndaj “Super Marta” në SHBA, por siç raporton uebfaqja CyberInt, përgjegjës për sulmin janë hakerat.

Ekspertët pohojnë se rënia e shërbimeve të Metës, Facebook dhe Instagram, ka ndikuar shumë negativisht në gjendjen financiare të kompanisë, por edhe të Mark Zuckerberg.

Çmimi i aksionit të Metës thuhet se ra me 1.5 për qind pas raportimeve të para për problemet e shërbimit, pas së cilës rënia u rrit në 1.6 për qind.

Ekspertët kanë zbuluar se sa para humbi Mark Zuckerberg si rezultat i këtij ndërprerje të madhe të shërbimeve të njohura. Dan Ives, drejtor menaxhues i Wedbush Securities, tha se Zuckerberg humbi rreth 100 milionë dollarë të ardhura të martën në mëngjes si rezultat i përplasjeve të Facebook dhe Instagram.

SHPËRNDAJE