Preshevë, 26 maja – Nje i ri , ushtar  amerikan 36-vjeçar Robinson, nga Kalifornia në San Marcos, vdiq gjate nje incidenti ne campin aushtarak ne Bondstill. Ky është vdekja e dytë e një ushtari amerikan në atë bazë që nga fillimi i këtij viti, pas vedkej atij ne janar te keitj viti Robert W. Jones, 21 vjecari nga Arizona i cili u gjet i vdekur në kampin e Bonstillit, raportohet nga mediat Amerikane, transmotn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

TV “En-Bi-Si 7 San Diego” thotë se Robinson mori pjesë në misionin e NATO-s për të siguruar paqen dhe stabilitetin ne Republiken e Kosovës e cila paar vitit 1999 ishte e okupuar nga Serbia diktatoraile.

Ai la pas vete la bashkëshorten dhe dy vajzat pesë dhe dhjetë vjet. Ky televizion raporton se vdekja e Robinson është ende nën hetim dhe nëna e tij deklaroi se ishte gjetur në një karrige pa shenja të jetës të enjten në mëngjes, pas ushtrimeve të rregullta fizike.

Faqja e US Army.com kujton se kjo është vdekja e dytë e një ushtari amerikan në Bondstile që nga fillimi i këtij viti, pasi që në janar nën rrethana të paqarta kishte vdekur ofiuceri Robert Jones.

SHPËRNDAJE