Rastet e koronavirusit në Kinë mund të kenë qenë katër herë më të mëdha se shifrat zyrtare, thotë studimi nga Hong Kongu.
Më shumë se 232,000 njerëz mund të ishin infektuar në valën e parë të Covid-19 në Kinë, katër herë më shumë se shifrat zyrtare, sipas një studiuesve të Hong Kong-ut, raporton Cnn
Mainland China raportoi më shumë se 55,000 raste që nga 20 shkurt por, sipas hulumtimeve të akademikëve në shkollën e shëndetit publik të Universitetit Hong Kong, të botuar në Lancet, numri i vërtetë do të ishte shumë më i madh nëse përcaktimi i një rasti Covid-19 që ishin të përdorura më vonë ishin aplikuar që në fillim.
Tani Kina ka raportuar më shumë se 83,000 raste. Në nivel global, numri i vdekjeve nga koronavirusi ka tejkaluar 183,000, me numrin e rasteve në të gjithë botën që qëndron në më shumë se 2.6 milionë


Komisioni kombëtar i shëndetësisë në Kinë lëshoi shtatë versione të një përkufizimi të çështjes për Covid-19 midis 15 janarit dhe 3 marsit, dhe studimi zbuloi se këto ndryshime kishin një “efekt thelbësor” në sa infeksione të zbuluara si raste.
Lajmi vjen pasi ambasadori i Kinës në SHBA bëri thirrje për “një rishikim serioz të themeleve” të marrëdhënieve të dy vendeve, ndërsa kritikoi gjithashtu politikanët amerikanë për injorimin e shkencëtarëve dhe bërjen e akuzave “të pabaza”.

SHPËRNDAJE