Gjenevë, 5 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicer dhe Liechtenstein-APES (Association de la Presse Étrangère en Suisse et au Liechtenstein) me seli ne Gjenevë e cila vepropn qe 90 vite tubon gazetare te vendeve boterore kyresisht te akredituar ne OKB, ka mbajtur sot Asambnlene er Pergjithme te saj duke zgjedhur kreysine e saj. Presideti i saj serish u zgjodh z.Jean Musy i cili vitin e kaluar me nje ekip gazetaresh vizitoi Kosoven me arstine paamvresise se Kosovës.

 

Nefail Maliqi per mediat zvicerane: Eshte ky nje suksese jo vetëm i imi, por nepergjithesi i gazetarise shqiptare

Ne kryesine  e kesaj shoqate nderkombetare qe tubon rreth 200 gazetare boteror eshte zgjedhur sot edhe nje shqiptar, eshe ky Nefail Maliqi nga Persheva qe jeton dhe vepron ne Gjeneve qe 20 vite. Kjo eshte per here te pare nje gazetar shqiptar ne krye te shoqates se gazetareve boteror ne Gjeneve («The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein») eshte ky lajmi qe e percjell sot agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Gjeneva. Kolget ne Gjeneve zgdhjen e Nefail Maliqit ne kyresin e kesaj shoqate boterore e kane kane pershëndetur, duke e cilesur si historike, meqe pe rhere zgjedhet ne kete asociacion te gazetareve nje shqiptar.

Pas pubimeve te Asamblese se pergjtshme te APES ne Gjenevë gazetari yne Nefail Maliqi per mediat zvcerane duke flanderuar kleget per besimin, ai ka delaruar se  “ështe ky nje suksese jo vetëm i imi, por nëpërgjithesi i gazetarise shqiptare, kur per here te pare ne kyresin e nje shoqate nderkombëtare zgjidhet nje gazetar nga ballkani…”

Ketyre diteve behen behen rrafsh 20 vjet qe kur Nefail Maliqi si gazetar (journaliste) vepron ne OKB dhe organizata nderkombëatre ne Gjeneve. Ai fillimisht raportoi per TV Shkupit, Flaka dhe me pas per BBC, Deutsche Welle, The Geneva Post, Top Channel, Bota Sot, Tribune de Geneve si dhe ATSH, RTV 21 dhe Presheva Jone etj..

Per fund dop theksuar se gazetari nga Presheva ne Gjenevë Nefail Maliqi njihen njeri nder gazetaret me aktiv ne diasporen shqiptare qe i ka kontrbiuar proceseve, ne veqanti sensibilizimit te ceshtjes se Kosoves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombetare.

SHPËRNDAJE