Uashington, 21 qershor
Sekretarja e Shtetit Amerikan znj.Hillary Clinton javën e ardhshme tokon me homologun e saj rus Sergei Lavrov në Shën Petersburg, kur Moska dhe Uashingtoni po përpiqen të gjejnë gjuhën e përbashkët në Siri,  njodftojnë burimet nga Departamenti i Shtetit Amerikan, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”. Burimet e agjencisë sonë mësojnë se edhe kosova do të ejtë temë bisedimet nga ky aktivtet o znj.Cinotn me autritet e Moskës zyrtare.

Takimi është planifikuar në kuadër të një konference mbi gratë dhe ekonomisë në të cilën kreu i diplomacisë amerikane duhet të merr pjesë më qershor 28. Para vizitës  Rusisë, zonja Clinton do të vizitojë më 27 qershor Helsinkin, ku ajo do të jetë një seri takimesh bilaterale me zyrtarët finlandezë, të përkushtuar veçanërisht për situatën në Siri, Iran, kriza ekonomike në Evropë dhe ndryshimi i klimës , shtuan ata burimin e njëjtë. Pra udhëtimit në Shën Petersburg, shefja  ediploamcise amerikane znj.Clinton  më 28 qershor, do të hap në Riga një konfrencë tjetër, ku ajo do të takohet me zyrtarët e lartë të Letonisë, në lidhje me rolin e Letoni, aleat i SHBA në NATO, dhe gjendja ekonomike e vendit.

SHPËRNDAJE