Gazetari nga Beogradi nga gazeta “Kurir” ka hasur në një poster të PVD-së, ku në inicialet e skësaj  partie, figurojnë vetëm simbolet, flamuri shqiptar, amerikan dhe të BE-së e jo edhe i Serbsës ?!  Gazeta serbe Kurir e ka konsideruar skandaloze veprimin e  z.Halimit . Lideri i Partisë për (PVD) Veprimit Demokratik Riza Halimi (deputet) në një intervistë për gazetën në fjalë, ai  i ka shpjeguar arësyet  pse nuk është vënë flamuri i Serbisë në  në posterin e PVD-së, raporton agjencia informative “Presheva Jonë”.


 

Preshevë, 12 maj

 

Pyetjes së parë të gazetarit serbe Kurir, shtruar deputetit shqiptar nga Lugina e Preshevës lidhur me atë se pse në posterin me iniciale të  partisë (PVD) së tij  mungon flamuri serb, z.Riza Halimi ju është përgjigjur:

– Sepse, përveç premtimin se shqiptarët do të integrohen në shoqërinë serbe, asgjë nuk ndodh. Fitohet përshtypja se Serbia nuk shqiptarët nuk shef si qytetarë të barabartë  dhe shqiptarët nuk e përjetonjë Serbinë si shtetin e tyre.  Dhe pasiq qe Serbia nuk njeh simbolet tona, une nuk di pse ta vejmë simbolin, flamurin sebë. Mungesa  e flamurit serbë në posterat tanë flet qartë ?!

 

Po, pse atëherë këta tre flamuj. A nuk frikësoheni se mund t’ju akuzojnë për këtë vepër provokuese ? Deputeti Halimi kësaj pyetje ju është përgjigjur:

– Një simbol kombëtar shqiptar, dhe atë të  SHBA-ve qartë për shkak angazhimeve dhe aktiviteteve të ambasadës amerikane e cila ka bërë dhe po bën shumë në lidhje me integrimin e shqiptarëve në shoqëri dhe institucione,  se sa ajo serbe.  Ata që akuzojnë , ata ajnë vetë që nuk rrespekton ligjet dhe të drejtën për integrim dhe të drjetat tjera kombëtare të shqiptarëve  të Luginës.

————————————————

JA EDHE KOMENTET E JUAJA:

————————————-

HALIMI: SERBIA NUK ËSHTË SHTETI YNË !
www.preshevajone.com
Agjencia informative Presheva Jonë

  • Fatjon Bendo et Danz C’srigala Tempur Ramonez aiment ça.
    • Vullnet J. Jusufi Hup more se desh vdiqe per te shku ne parlamentin e serbis se tka marr malli pa i pa vllezrit serb qe ti dhan votat…

    • Arsim SelmaniJu lumte goja Z.Halimi te deshiroje shendet dhe vazhdimin e metutjeshem te aktivitetit tuaj shume aktiv ne Parlamentin Republikan

SHPËRNDAJE