Riza Halimi, Bartës i Listës së Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës dhe kryetari i Partisë për Veprim Demokratik për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë” ka deklaruar sot se “gjatë procesit zgjedhor dje në Preshevë ka pasur jo vetëm manipulime, por edhe shelje dhe parregullësi si dhe  presion ose kushtëzime tek shumë qytetarë votues”

 

PreshEvë, 7 maj

Duke folur për parregullsitë z.Halimi në vazhdim këtu përmend listat e zgjedhësve dhe certifikatat e regjistrit unik zgjedhor, në të cilën listë janë futur shumë persona, pastaj në lista nuk ekzistonte fare renditja alfabetike si dhe votimi është sërtragjatur, madje edhe deri në një orë, derisa është idnetifikuar apo regjistura një votues..”
Lideri i PVD-së  për këto parregullësi në zgjedhjet e djeshme në Preshevë nuk fajëson vetëm PDSH-në, por edhe autoritet serbe, sidomos Ministrinë për administrim shtetëror e cila duke na injoruar nuk i ka përgatitur me kohë regjistrat zgjedhorë, pastaj nuk është respektuar ligji për përdorimin e dygjuhësisë. “Gjitghcka ishte serbisht dhe  në cirilike, nuk ka pasur alfabet shqip, thujase kishim zgjedhje dikund në Beograd apo Moskë… e jo në një qytet të bnuar kryesisht me  shqiparë e cila u mudësohet edhe përdorimi i gjuhës shqipe…”

Pamvarësisht se si sillen rezultata zyrtare të zgjedhedhjeve të sivjeme, ai  pret që shqiptarët të kenë të paktën një përfaqësues,  një deputet në parlamentin e serbisë ku do të dëgjohej zëri për shqiptarët apo do të kundërshotne zërat antishiptare në këtë parlament me mazhorancë serbe…”

“Kemi energji dhe përkrahës t’i kem dy, por për fat të keq, mosuniteti ndërpartiak e paghujamë vetëm me një deputet…” përfund Halimi

 

SHPËRNDAJE