Qendra për Studime Euro-Atlantike dhe disa web faqe në Serbi, kanë pësuar sulme sulmeve serike të hakerëve shqiptarë (Kosova Securuty Hacker) për cka kanë shqetësuar pronarët e tyre, Sipas mediave serbe, ata do të shkojnë edhe më lartë  për t‘u ankuar, madje edhe deri në Hagë, në Tribunalin Ndërkombëtar në kërkim të këtyre autorëve..njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Beograd, 18 qershor

Një grup i hakerëve nga shqiptarët e Kosovës (Kosova Securuty Hacker) sot në orët e mëngjesit kanë sulmuar në faqen e internetit të Qendrës për Studime Euro-Atlantike (CEAS), në Beograd duke vënë në web-in e saj  Republika e Kosovësdhe “shqiptare përgjithmonë” (Albanien përgjithmonë). Hakrët shqiptarë poashtu kanë arritur të shkatërrojnë  disa  vebe tejra  private, faqe të njoura ketë në opionin si antshiptare, njoffton agjencia informative kombëtare “Presheva jonë” duke u thirrur në komunikatës e hakerve shqiptare e arritur në adresën e  agjencisë.

 

 

Hakerët Shqiptarë (Kosova Securuty Hacker)  nxjerrin hakë kundër Serbisë

 

Faqja e internetit të Qendrës për Stduime Euro-Atlantike nga hakerët shqiptarë të Kosova u sulmuan fillmisht  pari 6 nëntor të vitit të kaluar, pasi që ata janë marrë masa të forta për të mbrojtur. Pastaj paraqitja CEAS flamurin shqiptar dhe të zëvendësohet tekstin në gjuhën shqipe: “Ata u përpoqën të Romakëve, pastaj turqit, grekët po përpiqen gjithë kohës, dhe pastaj kthehet erdhën serbët, por askush nuk ka arritur të shkatërrojë këtë komb nga ilirët tek shqiptarët, vetëm ndryshuan emrin….” Teksti është i shoqëruar me muzikë shqiptare.

Këto sulme serike duket se web-faqeve serbe hakerët shqiptar u kanë futur “macat n’bark”, për cka edhe reagimet e tyre janë serioze. Shih për këtë  Qendra për Studime Euro-Atlantike, sipas mediave serbe  “do të vazhdojë të punojë shumë për të vendosur sundimin e ligjit dhe të drejtave të njeriut, si dhe një drejtësi të plotë në tranzicion…” Jo vetëm kaq,  Qendra për Studime Euro-Atlantike dhe disa web faqe në Serbi, kanë pësuar sulme sulmeve serike të hakerëve shqiptarë (Kosova Securuty Hacker) për cka kanë shqetësuar pronarët e tyre, Sipas mediave serbe, ata do të shkojnë edhe më lartë  për t‘u ankuar, madje edhe deri në Hagë, në Tribunalin Ndërkombëtar në kërkim të këtyre autorëve. Dhe tash mbetet të shifet, nëse Haga ka kohë të meren me hakerët,  përderisa aktualisht ajo është duke u marrur me dosjet të  aktorëve të gjallë, kryesisht serbë, që ushtruan me vite të tëra gjenocid e masakra mbi mijëra shqiptarë në Kosovë dhe të tjerë.

SHPËRNDAJE