Résultat de recherche d'images pour "Ratko Mladic beograd"Beogradi i kerkon Hages kriminelin serb Ratkok Mladic i cili aktualsht ka probleme shendetesore.  Sipas auotiteteve serbe, Qeveria do të japë garanci për Ratko Mlladicin. Lidhur me kete Qeveria serbe së shpejti do të miratojë dhënien e një garancie për Tribunalin e Hagës për lirimin e lirisë së përkohshme të Ratko Mlladiç për trajtim mjekësor, tha sot ministri serb i drejtësisë Nela Kuburoviç.

 

Haga: Ende nuk kemi marrur kërkesë nga Beogradi per lirimin e Mladicit. Edhe nëse marrim procedura shkon gjatë..

Le Procureur Serge Brammertz (TPIY et MTPI) avec le Procureur serbe chargé des crimes de guerre Snežana Stanojković Më 2 dhe 3 gusht 2017, Zyra e Prokurorit të Tribunalit Penal Ndërkombëtar për Ish-Jugosllavinë (“ICTY”) dhe Mekanizmi i Tribunalit Ndërkombëtar të Krimeve (“MTPI”) ka zhvilluar vizitën e parë nga Prokurori Snežana Stanojkovic , Prokuror i Përgjithshëm për Krimet e Luftës në Serbi.

Do perkujtuar se kjo nuk është hera e parë që qeveria serbe ofron garanci për personat që janë në gjykatën e Hagës, keshtu eshte vepruar edhe me Miloshevicin e shume politikaj e gjeneral tjere serbe te akuzuar per krime por ata perfunduan si perfunduan ne Hage ose vdicen ose mbeten prapa grilave deri ne fund.  Autoritet e hages habien se si i hyne ne puine Boegradi apo si mund te kerkojne nje qytetar te huaj te Bosnjes te strehohet ne Serbi?! Nese duhet kerkuar lerimin e Mladicit, duhet ta kerkoj  se pari Bosnja..

Se a eshte Haga e gatshme te liroj Ratko Mladicin ne Serbi si qe e kërkon Beogradi, cka kjo e fundit ende nuk bashkepunon sa duhet me Hagën rreth dorëzimit te akuzuarve tjere gjykates nderkombëtare në per krime lufte ? Zyrtaret e Hages (ICTY) i kane deklaruar sot agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se “kerkesen e qeverise serbe për rastin e Ratko Mladicit ende se kemi trajtuar, thjeshte per shkak se nje kërkese te tille ende se kam pranuar nga Beogradi..”

Madhje sipas zyratreve te Hages (ICTY) nje ekrse e tille edhe en se na vjen ng Begoradi kjo eshte procerdure e gjate se do te lirohet apo jo Ratko Mladiq siq e kërkon Serbia.

SHPËRNDAJE