Preshevë, 8 prill -Sor dhe dje dolen disa portale ne Serbi me tituj “bombastik” se Haradinaj po kërkon “luftë” (“Daut Haradinaj kërcënon me luftë nëse Ramushi ekstradohet në Serbi”) edhe pse ai ne ket inetrviste kundershton nje variant te tillë, të luftes e cila mund te ndodhe, siq u shpreh ai, vetëm nese imponohet nga serbët.

Pas ketyre titujve “bombastik”,  pa fryme, gati gjitha paralet serbe dalin edhe (sikur e kishin pasur te gathshme te perkthyer?!), merre me mend vetëm pas 5 minutash me tituj te ngjashem sikur portlave ne Beograd ashtu edhe ne Prishtinë?!

Madje sot ka reaguar edhe Ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale Aleksandër Vulin i cili ju bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar të reagojnë ndaj kërcënimeve të Daut Haradinaj, vëllai i Ramush Haradinajt.

 

“Haradinaj u shfaq ditë më parë në seancën e Dhomës së hetues ne praninë e avokates së tij, si pjesë e kërkesës për ekstradim nga autoritetet serbe. Vendimi i Dhomës ka shqyrtuar kekrsën dhe vendimi do t ebhen në seancën e 27 prill 2017 në ora 9 që besoj s ekjo seance do te jete e fundit” ka thne sot për agencine e lajmeve “Presheva jonë” znj. Sandra Di Rossa, zëvendësdrejtore e Përgithshme, njëherit Magjistra dhe shefe për komunikim ne Gjykata e Apelit të Colmar (“Cour d’appel de Colmar“)
Se a rrezikon nje gje te tillë që Haradinaj te ekstragohe tne Serbi znj. Di Rosa ne vazhdim shpjegon se “Gkyta jone nuk merret me spekulimet e prorlave rreth rasti hradinaj. Mund tju them se me 27 prill ne seancen e katert per Haradinajn e cila fillon ne roen 9-të qe besoj se edhe fundit do të jetë (“Monsieur Hrdinaj a comparu ce jour à l’audience de la chambre de l’instruction assisté par son avocat dans le cadre de la demande d’extradition formulée par les autorités serbes. La décision de la Chambre de l’instruction a été mise en délibéré à l’audience du 27 avril 2017 à 9 heures.”) ku Gjykata e Apelit në Colmar, rrespektivisht Dhoma e hetimeve do të jep nundësi te jep dy verdikte te mundshme. I pari ai negativ, kështu që qeveria franceze nuk mund të ekstradojë z Haradinaj ne Serbi. Ose ai pozitiv dmth për te esktraduar. Por këtu nuk perfunon gjithëcka. Per kete vendim, pamvaresisht nga verdikti i Gjyktes son e ne Colmar, megjithate fjalen e fundit për (mos) ekstadimin do ta ketë qeveria frencezee cila do të vendosë nëse duhet apo jo të ekstradojë zotin Haradinaj..”

Se gjykata ne Colmar a do te merr parasy shkrimet qofte te prtaleve në Kosovë apo Serbi per Haradinaj nje prokuror i gjykates ne fjalë ne Francë ka pohuar se “Spekulimet e mediave kunder Haradinajt Gjykata nuk i merr parsysh. Neve gati cdo dite marrim shkrime te tilla, te cilat ne i kondiosrojme propgande. Por ne i besojme me shume fakteve dhe drejtesise se sa mediave aq me teper atyre nga ballkani te cilat ne i njohim se cfare janë dhe si shkruajnë” ka thëne avokati tjeter nga Colmar.

Edhe prokuroi tejter rikonfirmoi duike precizuar se “Franca zyrtare e merr vendimin për Ramush Haradinaj, pamvaresisht se cfar do te jete verdikti nga Gkjakata e Apelit ne Colmar”

SHPËRNDAJE