Kryetari i Komunës së Gjakovës, njëherësh nënkryetar i AAK-së, Ardian Gjini, është shprehur se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe veprimet e tij “do të na dërgojë në humnerë të gjithëve”.

Gjini ka thënë se nuk mund ta pranojnë draft-statutin e Asociacionit, sepse janë në opozitë.

“Arsyeja pse ne po provojmë që t’ia bëjmë pak më të lehtë, të kryejmë diçka që nuk kemi çare pa e kryer si vend. Nuk është për oportunizëm politik, është për me i ndihmu vendit për të dalë prej disa kurtheve që është”, ka thënë Gjini.

Gjini ka thënë se disa pika të draft-statutit të Asociacionit janë të vështira dhe se kanë qenë më herët se kryeministri Kurti në këtë pozitë.

“E ai duke i gënjyer njerëzit që e ka gjoksin më të madh se të gjithëve, që ka me i dhanë shpulla krejt botës, na ka sjellur në një pozitë që do të na dërgojë në humnerë të gjithëve”, ka thënë ai, në “Debat Plus“ të RTV Dukagjini.

Gjini është shprehur se nuk kanë pasur nevojë politike për t’i ndihmuar kryeministrit, por Kosovës.

Ai e ka kritikuar qasjen e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).

Gjini tha se asnjëherë s’ka ndodhur që ShBA-ja ta gënjejë Kosovën, derisa shtoi se pothuajse të gjitha njohjet janë sjellë vetë ShBA-ja.

“Ende nuk na ka gënjy Amerika. S’na kanë gënjye kurrë. S’na ka dalë asgjë ndryshe se çfarë na është thënë. Normal që nuk mundet me thënë Amerika, që nëse e bën këtë hyn në NATO. Nuk është korrekte, sepse NATO merr vendim. Kjo është arsyeja pse askush nga amerikanët nuk thonë ne të fusim në NATO. Amerika e ka zërin kryesor, por secili vend ka të drejt të vetos… Krejt çka kemi marrë njohje ose 90% ka qenë punë e amerikanëve, britanikëve, gjermanëve, e francezëve. Ata kanë punu për ne. Edhe tash punojnë për ne ”, tha ai.

Sipas tij, Qeveria nuk duhet të tregohet kaq mosbesuese ndaj vendit i cili e ka bombarduar Serbinë dhe ka kontribuar për shtetndërtimin e Kosovës.

SHPËRNDAJE