,

“Situata nuk është dramatike, por mbetet serioze, sepse një nga vendet themeluese të BE-së ka kërkuar nga Serbia të gjejë mënyrat për të ulur numrin e strehimkërkuesve, në të kundërt regjimi i vizave mund të rivendoset”, deklaroi Bozhidar Gjeliç.

Zëvendëskryeministri serb theksoi se Beogradi do bëjë pjesën e vetë, por pret dhe nga vendet e zonës së Shëngenit që “të japin informacione, mbi ta cilat mund të veprojmë”.

Vendet e BE-së janë ankuar se që nga heqja e regjimit të vizave për Serbinë, në vitin 2009, ka pasur një numër të shtuar të strehimkërkuesve nga ky vend.

SHPËRNDAJE