lurrr1122Preshevë, 26 shtator  -Shkrimtari i njohur jordanez Nahid Хаттар eshte  qëlluar tre të shtëna në kokë para gjykatës, në Aman, njfcton agjencia  elajemeve “Presheva jonë” due ju referuar mediave arabe lajm ky i cili dje dhe sot u be lajm i dites.

Jordan, në gjykatë u qëllua nga një gazetar shkrimtari krishtere ithtar i ditatorit Bashar al-Asad, i akzuar per fyerje ndaj muslimaneve, i cili publikoi ne karikature “shpifës Allahu” ?! (En Jordanie, devant la cour, a été abattu par un journaliste qui a publié «calomnieuses Allah» caricature)

luiuuShkrimtari i njohur nga Jordani Nahid Хаттар nj e sktivisti krsitan dhe përkrahës i diktorit sirian Bashar al-Asad te clin regjim po elufton Ameriak dhe mabre njerizimi ka qenë që të paraqitet në gjykatë me akuzën e fyer ndjenjat fetare të myslimanëve, pasi rrjetet socialale ai pasak  vizituar ne forme  karikature Mohammed dhe Allhaun ?!

Хатр u qëllua nga një panjohur për të hyrë në gjykatë, në afërsi të qendrës së qytetit. Krimineli është qëlluar tre herë në gazetari jordanez në kokë. Хатр vdiq në vend. (“Jordanie : un écrivain chrétien assassiné après une caricature jugée anti-islam”)
Хатр më parë ka shërbyer një dënim me burg për botimin e një karikature që jordan, Gjykata u shpreh se “shpifëse e Allahut.” Edhe në burg, gazetari në mënyrë të përsëritur ka marrë kërcënime të dhunës kundër përkrahësve të grupeve radikale islamike.

SHPËRNDAJE