Prishtine, 8 shkurt-Nje delegacion i Shoqates së Gazetarëve të huaj në Zvicer dhe Liechtenstein-APES (Association de la Presse Étrangère en Suisse et au Liechtenstein) me seli ne Gjenevë i kryesura z.Jean Musy, president në bashkëpunim me gazetarin e njohur Nefail Maliqin kane vizituar sot televizionin gjigant RTV21, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Delegacioni i agezetareve boteror nga Gjeneva jane pritur nga drejtori i përgjithshem i Departamentit informativ Eugen Saraqini dhe redaktorja pergjegjese Antigona Baxhaku-Idrizi. Shqota nderkombëtqre e gazetarëve ne Gjenve qe tubon gazetasre te huja ne Zvcer dhe Linteshtajn zgjidhen RTV21 per vizite per shkak se ky medium konsiderohet televizioni me neutral dhe profesionale ne Kosovë.

Gjate ketij takimi te kolegevë, perfaqesuesve te mediave banterore eshte biseduar per gjendjen e mediave ne Kosovë, pamavresise editoriale dhe situaten politike. Me kete rast u biseda edhe nsitiuata e meidave serbe ne Kosove dhe atyre ne Lugine e Preshevës, meqe rast u tha se gazetaret dhe mediat serbe ne Kosove jane te priveligjuara, kurse ato ne Lugine te diskriminuar dhe kërcnuara.     

SHPËRNDAJE