vestaccSingapour, 1 dhjetor -ndekrombëtzaret dhe  prokuroria e Kosovës po heton aleatet presidentit të Kosovës  Hashim Thacit të cilet viteteve të fundit jane flustruar ne krime dhe politike, shkruan gazeta e njohur e Singapurit Today Online ne nje shkrim per Koasovcne me titull: Prokurori Kosova heton aleatët e presidentit për favorizime politike (“Kosovo prosecutor investigates president’s ally for political favouritism”), transmeton agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

Sipa skesj gezate, hetim kane  te bjnë  për dyshimin e dhënies së vendeve të punës në institucionet shtetërore dhe kompanitë për njerëzit në bazë të përkatësisë së tyre politike, ka thene prokurori i Kosovës të premten.

Sikur Today Online edhe gazetat tjera te Singapurit kane shkruar për themlemin e specialas si dhe infopvimin e poltikajve te cilet sot jane te inkudarura ne kreun e qverise se Kosovës. gazetat ne fjale ketu pemrendin Hashim Tacin, Xhavit Halitin, Azem Sylen, Kadri Veselin etj..  Sipas ketyre mediave dyhsohet se keta persona dje marksit- lenisit, me pas njerez të shërbimev sekrete dhe te krimit te nentokës sot gjendne ne kyre te shteti te Kosovës, hstiu ky ir i ne tie cilin  aktulaisht mbretron nje kaos politik dhe insitucional i cli nga shpalljave e pamvresise deri sot , pas 8 vitesh eshte njohur vtem nga 112 vende boterore.

Miqt e Thacit dhe  partizanet e PDK-së përballë hetimeve vcebndore dhe ndekrombëtare për krime ndaj kundershtarreve te tyre politik. Do theksuar se ne Kosovën e pasluftes sipas UNMIK ka pasur nje ser vrasjes me motive politike kryeisht ndaj kundershtarëve te arktektit të pamvaresise se Kosovës Dr.Ibrahim Rugova me te cilen parti sot jane ne koalicion ka shkruar shtypi i Singpurit dhe ai amerikan.

“Hetimi i Adem Grabovci është i bazuar në prova nga çezmat e telefonit të bëra në vitin 2011 gjatë një operacioni anti-korrupsion nga ana e misionit policor dhe të drejtësisë të Bashkimit Evropian, i njohur si EULEX.” shkruan gazeta e njohur e Singapurit Today Online

 

EULEX-i nuk ka paraqitur ndonjë akuzat, por më vonë 1.200 kaseta rrjedhur një portali hetimor insajderi.com. Ne Kosove dhe disa media nderombëtare kane shkruar se mafia politike ne Koasocve eshte me e fuishme se nderkombëtaret, ku thuhet se gjykatta dhe prkuroria jane ne duart e Thacit dhe PDK-së, te cilet kane sukses edhe ne korruptimin e Eulexi-it.

Sipa sgazetes se Singapourit “Grabovci në kohen e icnizimeve te telefonatave ishte kreu i grupit parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), atëherë të udhëhequr nga Hashim Thaçi, i cili u zgjodh president në vitin 2016.”

“Që nga viti 2011 ai (Grabovci) përdori pozitën e tij dhe autoritetin zyrtar për të siguruar pushtetin politik dhe ndikim në vendimmarrje në agjencitë qeveritare të Kosovës dhe ndërmarrjeve publike”, ka thënë prokurori i shtetit i Kosovës në një deklaratë.

Ai ka thënë Grabovci është duke u hetuar në dy akuza për punësimin e personave në bazë të tyre “përkatësisë politike.”

Në bisedat, Grabovci mund të dëgjohet duke ofruar mbështetësve partisë punë në agjencitë shtetërore të financuara, në mesin e tyre me rrjetin hekurudhor, gjykatat dhe universitetet, ujë, energji dhe kompanitë shëndetësore.

Qeveria mbetet punëdhënësi më i madh në Kosovë. krimi dhe korrupsioni i rrënjosur thellë i vendit janë përmendur shpesh si pengesa kryesore për tërheqjen e investitorëve të huaj.

EULEX-i është vendosur në Kosovë në vitin 2008 për të trajtuar rastet e krimeve të luftës, krimit të organizuar dhe korrupsionit që konsiderohen shumë të ndjeshme apo komplekse për gjyqësorin e vet të Kosovës.

Grabovci nuk ishte në dispozicion për komente. Ai ka dhënë dorëheqjen si kreu i grupit parlamentarë të PDK-së, por mbetet një anëtar i parlamentit dhe partia e tij.

SHPËRNDAJE