gazzaaPrishtinë, 10 qershor  -Ka filluar të mbahet sërish mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës pas ndërprerjes së për shkak të hedhjes së gazit lotsjellës, ndërkaq nuk bëhet e ditur nëse po merr pjesë opozita.

Por gazetarët kanë vendosur t’i bojkotojnë punimet e mbledhjes për shkak se siç thonë në mbledhjen e parë kur u hedh gazi lotsjellës nuk i kanë lejuar të marrin pamje dhe të jenë të pranishëm.

Gazin lotsjellës në mbledhjen e Kryesisë e hodhi Glauk Konjufca.

Në mbledhjen e kryesisë së Kuvendit të Kosovës në të cilën po marrin pjesë edhe përfaqësuesit e opozitës, është hedhur gaz lotsjellës.

Siç raporton media edhe pse gazetarët nuk janë lejuar që të afrohen afër sallës ku po mbahet mbledhja, raportohet se shefi i GP të VV-së, Glauk Konjufca ka hedhur gaz lotsjellës.

Në këtë mbledhje është pritur të diskutohet edhe futja në rend dite të projektligjit për ratifikimin e marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi, në seancën e ardhshme të Kuvendit e cila pritet që të mbahet gjatë kësaj jave.

Nis mbledhja e Kryesisë së Kuvendit

Ka filluar mbledhja e kryesisë së Kuvendit, ku anëtarët e kryesisë, pritet që shqyrtojnë edhe futjen në rend të ditës së projektligjit për ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi në seancën e kësaj jave.

Mirëpo, media  raporton se në këtë mbledhje, gazetarët nuk janë lejuar që të futen brenda sallës ku edhe po mbahet mbledhja e kryesisë.

Sot kryetari i Kuvendit Kadri Veseli ka vendosur që konferencën pas takimit ta mbajë në holl të Kuvendit, larg nga salla ku po mbahet takimi, gjë e cila nuk është praktikuar më parë.

Kryesia e Kuvendit e ka në rend dite demarkacionin

Anëtarët e kryesisë së Kuvendit, para vetës pas pak do të kenë tre pika me rëndësi, të cilat me gjasë do të mund të futen në rend të ditës për seancën e kësaj jave.

Pikë e parë është patjetër shqyrtimi i projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi.

Rendi i ditës për Kryesinë e Kuvendit sot, është ky:

1. Shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi,

2. Shqyrtimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullator të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për vitin 2015,

3. Propozimi i GP të AAK-së për zëvendësimin e anëtareve në komisionet parlamentare.

SHPËRNDAJE