braciicPARIS, 29 qershor  -François Bracci, një futbollist francez Olympique nga Marseille eshte konvertuar para ca ditesh ne fenë muslimane. (“Le footballeur international François Bracci français embrasse l’Islam“) Ai ka kaluar Mesdheun ka disa vjet prapa për të bërë një karrierë të mirë  në shpirtin e tij ka rilindur  islami, shkruan shytpi francaz, transeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

bracislamKrerët e klubit të tij për lojtarët e rinj ai trajnerëve me një pasion për futboll mbeti e paprekur, duke përfshirë edhe të theksoj ishte zgjedhja e tij në formacion për Botërore Argjentinë Habs 1978, të gjitha shpërtheu me gëzim në shpallja e konvertimit që ishte në gojën e të gjithëve si ajo pjekur në mendjen e François Bracci, duke fituar atij një e qartë mbi leximin e tij dhe thellimin e urdhërimeve të Kuranit.
Ftubollisti francez duke braktisur trajnerin e tij, për të kaluar ne pragun e xhamisë Husein si besimtar François Bracci nis namazin e adirim  i rrethuar nga bashkësia e tij të re të besimit, për kënaqësinë e klubit dhe lojtarët e saj ekipi i dashur në zemrën e tij, ku ai ka vetëm vëllezër të Allahut.

 

 

SHPËRNDAJE