Kosova gjithnje ka qene vater e talenteve, jo vetem ne sport e kulture, por gjithandej ne cdo pore te jetes, qeshtje problematike ka qene mungesa e sikur e kushteve te punes e zhvillimit te talentit, ashtu edhe ajo e hapsires per ta treguar vehten, per te qene te barabarte me shoket e shoqet e tyre ne Evrope e Bote.

Kjo se fundi po ndryshon, efektet e para i ka dhene kultura, por ne hap me te eshte edhe sporti, ku te gjithe jemi deshmitare se ne fillet e saja pas pranimit ne UEFA e FIFA, sa e veshtire ka qene konsolidimi i grupit te kombetares se futbollit, duke kerkuar gjithandej futbollistet shqiptare neper Evrope, te cilet, shumica me vullnet kane pranuar te luajn per ardheun e tyre.

Ajo cka bie ne sy sot eshte kthimi i vemendjes kah kampionati vendore, gje e cila ka qene e pamundur te paramendohej jo me larg se 5 vite me pare. Sot neper studio televizive, ne debate mes sportdashesve deiskutohet sesi duhet tu jepet me shume hapsire futbollisteve te kampionatit vendor, kjo pasi qe disa prej tyre, neper pozita te caktuara jane jo vetem ne nivel me futbollistet shqiptare qe luajn ne perendim, por madje edhe me te mire.

Kjo sigurisht se eshte gje e mire e cila po i ndodhe futbollit te Kosoves, por cka bie ne sy eshte ajo se si po hezitohet tu jepen kredite qe i meritojne ata qe po punojne ne zhvillimin e SuperLiges vendore, e cila perveq se po dhuron futbollist talent, gjithashtu per publikun po behet perdite e me atraktive, peridite e me shume ndeshjet e SuperLiges po e diktojne vikendin e familjeve shqiptare, duke planifikuar shpenzimin e kohes se pushimit bazuar ne orarin e ndeshjes kur luan ekipi i tyre i preferuar.

Per keto suksese te cilat ka filluar ti vjele futbolli Kosovare, sigurisht se duhet tu jepen meritat te gjithe vullnet mireve te futbollit te cilet si ne federate, ashtu edhe jashta saje po e bejne kete sport te familjarizuar per kosovaret.

Nder arsyet e suksesit te perditshem te futbollit vendor, besojme se jane plotesimi i kushteve nga ana e federates qe cdo femije qe e don futbollin, mungesa e kushteve ekonomike te mos e ndaloje te zhvillohet per te realizuar enderren, pastaj vazhdojme me marreveshjet per transmetimin e ndeshjeve live jo vetem te Superaliges, por edhe te Liges se Pare, pastaj perpjekja e federates qe tua siguroje matesit e performances per futbollistet e tyre, pastaj sigurimet shendetsore per futbollistet, edhe kjo poashtu nje levizje shume pozitive nga ana e FFK-se per futbollistet, keto e shume e shume veprime te koordinuar mes federates dhe njerezve te futbollit, garantojne qe jo me larg se 5 vite nga sot, kombetarja e Kosoves do te dominohet nga SuperLiga dhe se futbollistet vendore nuk do te ndihen inferiore ne aspektin e kushteve te punes, me bashkmoshataret e tyre ne Evrope.

SHPËRNDAJE