???????????????????????????????Paris, 21 shkurt  -Në Reims te Francës  qe disa jave një familje kosovare jeton n rrguë, pa shtëpi, pa benesë. Ata jetojnë ne kushte ekstreme te veshtira, bëjne jeten natë e dite në dy tenda ne ekto dite te frofta dimir ?! kane shkruar gazetat franceze, transemton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

 

 

Refugjatet kosovar ne Francë kerkojne ndihme nga ministri Hashim  Thaci për shkak maredhënive te tija te mira me Parisin zyrtar 

 

1786130864_B977901135Z.1_20160219191832_000_GSA67RM36.2-0Për dy javë, çifti nga shqiptar nga Kosova me  tre fëmijë  e tyre të vegjël (me një vajzë 22 muajshe ) bejne gjume  ne një tendë ne natyre përgjatë Avenue. Eisenhower. Një situatë tejet e pasigurt dhe me kushte katastofike, kane raportuar mediat franceze.

 

Ata kane pohuar autoriteve francez se gjenden ne Francë qe trik vite për t’u srhuar , per të shpëtuar feijet e tyre nga vdekja, varferia në Kosov, vendi i tyre i papapreskive, të  kapluar nga kriza ekonomike e sociale, varfieria dhe korrupcioni.

 

“Jetojme ne nje situate tejet te veshtire. Kemi zgjdhur Francen për shkak lidhjeve te mira te kreut te qeverise kosovare me Francën duke menduar se ky vedn ka meshire dnja emigrantev. Por si duket se kur vendi yte nuk ka meshire, i huaji hiq  me i hiq. E shikoni si na kane qitur ne rruge, ku bejme gjume e jete me keta carrokë të vegjël,  ne keto dite kjameti, dimri..” ka pohuar kryefamiljari për mediat franceze.

Kjo familje shqiptare nga Kosova ne Francë nuk eshte e vetme qe jotoj ne keso kushtesh mjerimi te harruar dje nga qeveria  e Kosovës, sot nga ajo franceze.

“Apelojme tek ministri yne Hashim Thaci për shkak raporteve te tija të mira me Francen qe te na ndihmojë se po na vdesin fëmijet tane rrugeve nga te fotfti dhe pa bukë, nepër shatorve dhe nepër kampet e Francës. Nese Franca ka ndimhuar Thacin ,  ju lutem qeveria jonë te beje dicka me Parisin zyrtar dhe qeveria franceze te kene meshire tek ne, të  na trajojë si njerez, fundja si refugjate sepse Franca eshte neshkruruese e konventes ndekrombëtare te OKB-së per trajtim te mire  te refugjatëve e ju keshtu me keqtrajtime e malltretime. Ketu qente, kafshte flejn ebrenda , kur se njerizit  jashte ne shi, frosfte e borë..Prandja kekrojme nga qveria jone ne prishtine, simdos nga Thaci qe te na gjejn eos epune ne Kosovë ose te na trajton mire Franca.. ” kane thenë sot refugjatet kosovare për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” qe ka takuar sot rrugëve, staicioneve   ose livadheve, kopshteve duke fjetur ne tenda ne këto dite dimri.

 

SHPËRNDAJE