Preshevë, 29 mars  -Nje gjykate fracneze ne Besançon  (Doubs)  ak deujanr sot  dhjetë anëtarë, kressiht shiptarë të një rrjeti të gjerë nëpër disa vende evropiane ( dhe Zvicër)  të te cilet kishi abrtur emigrantet kosvare klandestine me pagesa, njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duje ju referuar Ministrise Publike te Doubs.

Polcia kishte deshmite se kontbamndistet kosvar nga vëllezërit e tyre për te deprtuar  ilegalisht emigrantet nga Kosva ne Francë, Zvicer dhe vendt perendimore per nje të rritur ju  kishin marrur nga 2800 euro, kurse për një familje 7,000 euru.

Mësohet se Francën ka shapllur verdiktin dhjete presonave te akuzuar pë rkontrabnde me qnbeje njereozre.  Ata u dënuah me 1-4 vjet  burg, gjithësejt Mbi 30 vjete per bandën.  Rrjeti, i cili ka pasur një degë në Zvicër, u shpërbë në vitin 2015.

Gjykata Penal e  Besançon me nga tre dhe katër vjet në burg dhe me ndalim të përhershëm në territorin francez ka denuar tre liderët kryesorë kosovarë të rrjetit te kontrabandes me klandestin.

Do perkujtuar se që nga fillimi i hetimit në qershor të vitit 2014, më shumë se 70 të dyshuar janë arrestuar në Evropë (Francë, Republikën Çeke, Austri, Gjermani, Hungari, Kosovë apo Sllovakia), njoftoi në një deklaratë, Zyra Europiane e fonts Europol, kur rrjeti shpërbërë.

SHPËRNDAJE