medvosbeMedvegjë, 3 dhjetor  -Qe nga zgjedhjet e fundit ne Luginën e Preshevës për herë të pare nje delegacion nderkombëtar pritet ne Medvegje pa shqiptaret pas largimit te perfaqësuesve dhe  zyrtareve te larte shqiptaree nga pushteti lokal i kesaj komune dikur multietnike per shkak politikës dikrsiminuese dhe antishqiptare te regjimit.

Kreu i misionit të OSBE në Serbi, italiani Andrea Oricio, ka vizituar për herë të parë Medvegjën, ku u takua me përfaqësues të pushteti lokla pa shqiptare. Përveç ambasadorit të OSBE-së , takimi edhe nga Koordinatore te”Zyrës në Bujanoc, Giacomo Bosisio, me bashkëpunëtorët e tij.

Shefi i OSBE-së ne Beograd Oricio jane prittur nga kryetari i Medvegjës Nebojsha Arsiq dhe  zëvendësin e tij, Goran Ivanovic si dhe Kryetari i Kuvendit, Milislav Miletic priti në zyrën e tij anëtarët e delegacionit nga OSBE-ja.

Kreu i misionit të OSBE në Serbi, italiani Andrea Oricio, kane takuar dhe diskutuar edhe me ish-zëvendësin  e Kuvendit Komunal Florim Sahitin. Ky i fundit ka njoftuar shefin e OSBE-së  mbi politikat diskriminuese serbe dhe aresyet e larmigit ng ky pushtet i dirigjuar nga Beogradi te cileve ju pengon flamuri, librat ship, gjithëcka cfare eshte shqiptare ku Medvegjen e kanë sjellur vetëm me 400 shqiptare qe dikur kishte 4.000?!

SHPËRNDAJE