Mbrëmë në  Wil të Zvicrës ashtu siq ishte paralajmëruar u dha premiera e filmit të prituar kaherë me titullin “Der Albaner” (Shqiptari) nëdn regjinë e Jochanes Naber, produksioni gjerman që kishte sukses në festivalin e fundit ndërkombëtar të filmit në Gjermrani. Pas shfaqjes së filmit shumë kush shtronte pyetjen, a thua sikur t’mos ishte prezentë e yllit të  futbollit zviceran Xsalla a do të mbushej me shqiptarë ?!

 

Will, 23 janar/AIK-Presheva Jonë

 

 

Një hapje solemne i ka paraprirë premierës  së filmit, në salléën e kinemasë “Cinewil” të Wili-t ku u mblodhën qindar vetë organizuar nga shtëpia filmke “Aartpix-film” e  drejtuar nga Dardan Gashi dhe  ekipi I tij rpofesional  i “Cine-wil”  e prirë nga  zv.dësdrejtoresha, Lurde Dodes.

Premiera për Zvicër, e filmit “Der Albaner” u bë edhe më joshese prania e yllit të futbollit zviceran Xherda Shaqiri, sikur dukej ja kishte zili regjisori i flimit z.Neber, pasi shikuesit kthenin kokën mu shumë kah Xherdani se sa ekRAni i madh i kinemasë ku shfqej filmi në fjalë.

Nga kryeqendra e Republikës së Kosovës – Prishtina ishin preznt mysafirë të ardhur ndergut  për ketë premierë, Përveq dashamirëve të filimit në sale kishte edhe artiste të njohur zviceranë e  shqiptarët si: Luan Jaha etj..Në publikë  u panë dhe fytyra politike të ambasadave si dhe aktivsitë të diasporës shqiptare.

SHPËRNDAJE