Pas publikimit të konkursit për rrobaqepsisë , ka pasur një numër te madhe te vajzave dhe grave që kanë aplikuar , nga gjithsej 37 sa kanë aplikuar ne i kemi perzgjedhur 10 persona.

Nga viti në vitë po shtohet edhe me shumë interesimi për të qenë pjesë në kursin e aftësimit profesional në rrobaqepsi.

OJQ Vizioni për zhvillim dhe kooperim sot po ia fillojm me aftësimin profesional të gjeneratës se tretë përmes Kursit profesional të rrobaqepsisë projekt i cili është finansuar nga TIKA.

Kursantet vijojne kursin 5 dite në javë, nga e hena – premte , të rregullta për çdo ditë për 6 muaj rreshtë.
👗👚👕👔

Në program janë të përfshira teoria si dhe praktika.
Keto janë disa nga temat bazë të kursit:
* Teknika të zhvillimit të prerjes industriale
* Skicim figure.
* Qepje e modelit.
* Rregullim i difekteve
* Modelim dhe prerje për bebe dhe femijë.
* Modelim dhe qepje bluze.
* Modelim dhe qepje fustani.
* Modelim dhe qepje këmishe.
* Modelim dhe qepje xhakete.
* Modelim dhe qepje palltoje, etj.

Faleminderit Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı – TİKA , Republikës së Turqisë që po ia mundësoni që vajzat dhe gratë në Preshevë të kenë profesionin e tyre.

Vizioni për zhvillim dhe kooperim
08.10.2020 , Preshevë

SHPËRNDAJE