Gjatë këtyre mbrëmjeve teatrale do të jetë një rast i mirë për publikun e Kosovës Lindore për të ndjekur një seri dramash e komedish të luajtuara nga aktorët tanë të dëshmuar në dërrasat e teatrit, si nga Lugina e Preshves ashtu edhe nga Shqipëria, Kosova,  Maqedonia dhe Mali i ZI, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

Kushtrim MALIQI

Preshevë, 10 nëntor/ AIK-Presheva Jonë

Ashtu siq ishte paralajmëruar sot fillon në Preshevë, rrespektivist në lokalet e Shtëpisë së Kulturës « Abdullah Krashnica » edicioni i tetë i Festivalit të dramës « Ditët e Komedisë Shqiptare -Presheva 2011 » .

Afeidita Borici tregon shpjegon se  gjitha përgatitjet paraprake janë bërë bërë për mbarëvajtjen e këtij evenemnit kulturor me karakter gjikombëtar  ,Festivalin Ditët e Komedisë Shqiptare – Presheva 2011″, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

Hapja solemne e  festivalit në fjalë sipas znj.Borici  nisë në orën 19 ku zyrtarisht, ku do ta hapë z. Naser Nuredini, drejtori i Shtëpisë së Kulturës në mesin e shumë mysafirë nga Lugina e Preshevës, Kosova, Maqednia e Shqipërua, artdashësit e dramës  shqipe dhe publiku do të njihet më hollësisht rreth programit dhe përbajtjes së festivalit në ditët vijuese. Ndërkaq, gjatë mbrëmjeve të festivalit pas cdo pezentimdo të ketë edhe tibunë të hapura me tema të lamrihsme nga kultura tearale e prirë nga Dr.Selajdin Salihu, dramaturg i njohur shqiptar, mysafirë special dhe Niada Saliasi, aktorë  nga Tirana. Gjatë festivalit të sivjem, si zakinsiht në fund do të jepen edhe  shtatë çmime të ndryshme për më të mirët dhe më meriuarit.. Gjatë këtyre  mbrëmjeve, pritet që publiku i Kosovës Lindore do të ketë rastin t’i përcjell drama e komedi të luajtuar nga aktorët tanë të dëshmuar në dërrasat e teatrit nsi nga Lugina e Preshves ashtu edhe nga Shqipëria, Kosova,  Maqedonia dhe Mali i
Zi.

SHPËRNDAJE