Me titull ‘Një ditë e veçantë për futbollin e femrave në Kosovës’ nis artikulli i FIFA-s.

Hoteli Emerald në Prishtinë ishte skena e historisë së futbollit në Kosovë mbrëmjen e së hënës më 30 tetor, pasi Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) lansoi Strategjinë e Futbollit të Femrave 2024-2028. Vetëm muajin e kaluar, Konsulentja Teknike e FIFA-s për futbollin e femrave Sue Ronan dhe Koordinatorja e FIFA-s për Zhvillimin e Futbollit të Grave Arbenita Morina morën pjesë në një seminar që mblodhi së bashku palët kryesore të interesuara – një përzierje e administratorëve, lojtarëve dhe trajnerëve të ekipeve të klubeve dhe kombëtareve, përfaqësuesve nga qeveria lokale dhe olimpike Komitetet, si dhe stafi nga çdo departament brenda Federatës – për të bashkë-përcaktuar dhe prioritizuar synimet afatshkurtra, afatmesme dhe afatgjata të nevojshme për zhvillimin dhe rritjen e futbollit të femrave në Kosovë.

Duke folur në skenë, Sue Ronan shprehu “kënaqësinë e saj absolute” që ishte në Kosovë në një rast kaq të rëndësishëm. “Kjo punë është vendi ku jemi sot dhe ku duam të jemi në të ardhmen. Përmes kësaj strategjie, FIFA dhe UEFA duan të mbështesin zhvillimin e futbollit të femrave në Kosovë. Ju lutemi të jeni të sigurt se ne do të jemi pranë jush dhe këtu për t’ju ndihmuar të ecni përpara.” Strategjia synon të rrisë cilësinë dhe zhvillimin e lojtarëve nëpërmjet shtyllave kryesore të: Pjesëmarrjes; Arsimi; Ekipet kombëtare, shtigjet e lojtarëve të elitës; Komunikimi dhe Marketingu; dhe Qeverisja dhe Udhëheqja e Mirë. Misioni i strategjisë është të fuqizojë çdo vajzë dhe grua përmes futbollit, duke nxitur aftësitë e tyre sportive dhe ndërpersonale, duke sfiduar dhe riformuar perceptimet shoqërore në vend.

spot_img
SHPËRNDAJE