Image associée

Davos, 22 janar -Ne qytetin e bukur dhe të “bardhe” te Zvicres te mbuluar nga bora po zhvilohen punimet e Forumi Boteror Ekonomik ne Davos ku po marin po prezentojne qindra delegacikone nga mabre bota., N emesin e 300 pjesemarresve po marrin pesje edhe femra musliomane nga mabre bota veq asaj ngha bota arabe edhe evopiane dhe nga  ballkani. Ne mesin e tyre ne salle verhehn  edhe qindra femra muslimane, me shamija te cilat ne “sajfen” e pare,  po sfitodojnë meshkujt gjate debateve ne Furumin Boteror Ekonomik ne Davos te Zvcrës.

Ne mesin e tyre jane edhe dy femra te fuqishme si Sarah bint Yousef Al Amiri, Ministër i Shtetit për Shkencat e Avancuara dhe politikanja Ouhoud Al-Roumi e Emirateve, ndyrshe ministre e Lumturisë së Emirateve të Bashkuara Arabe, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” .

 

Sarah bint Yousef Al Amiri, Ministër i Shtetit për Shkencat e Avancuara, ka thënë se Emiratet e Bashkuara Arabe janë një model global për të ofruar një mjedis që mbështet hulumtimin dhe shkencën për të krijuar një të ardhme më të mirë.

Ajo vuri në dukje se vendi është i interesuar të promovojë bashkëpunimin shkencor, si dhe shkëmbimin e shkencës dhe njohurive brenda komuniteteve, për t’i mundësuar individëve qasje në informacione dhe për të krijuar një të ardhme më të mirë për njerëzimin.

Kjo mund të bëhet duke investuar në kërkimin shkencor, duke përmirësuar standardet e jetesës dhe duke ofruar kushte që do të motivojnë zbulime revolucionare shkencore që do t’i shërbejnë njerëzimit dhe do të pasurojnë shkencat, njohuritë dhe teknologjinë, shtoi Al Amiri.

Al Amiri mori pjesë në disa sesione të Forumit Ekonomik Botëror në Davos, i cili diskutoi mbi të ardhmen e qeverisjes në botën arabe dhe ambiciet e Misionit të Shpresës së Marsit në Emiratet e Bashkuara Arabe, misioni i parë arab për të eksploruar planetin e kuq.

Anëtarët e tjerë të delegacionit të Emirateve të Bashkuara Arabe përfshijnë edhe Ohoud bint Khalfan Al Roumi, Ministër i Shtetit për Lumturi dhe Mirëqenie, si dhe një numër ministresh dhe zyrtarë të lartë.

Ouhoud Al-Roumi është një politikan i Emirateve. Ajo është ministri aktual i Lumturisë së Emirateve të Bashkuara Arabe që nga 10 shkurti 2016.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve WAM të Emirateve të Bashkuara Arabe, Emiratet e Bashkuara Arabe po marrin pjesë në 10 sesione që rrotullohen rreth ekonomisë, avancojnë shkencën, hapësirën, inteligjencën artificiale, mjedisin dhe sipërmarrjen.

Tema për WEF të këtij viti është mundësitë dhe sfidat e paraqitura nga Revolucioni i katërt industrial.

“Emiratet e Bashkuara Arabe miratojnë një qasje që fokusohet në forcimin e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe krijimin e një formule të re të veprimit të përbashkët që synon të mirën e popullit, si dhe përfitimin nga platforma të shquara globale si Forumi Ekonomik Botëror për të formuar trendet, të arrijë një kuptim të përbashkët të sfidave të fazës së ardhshme për të kontribuar në zhvillimin e zgjidhjeve adekuate, “tha ajo

 

SHPËRNDAJE