Ato janë një grusht femrash, noshta masovikisht jo shumë, dhe  jo vetëm vetëm të bukuradhe sharmante por edhe krejt zemër dhe  dhe energjik. Ato edhe pse noshta pak “pa perde” në sy, sespe ato kur manifestojnë, protestoj  me gjinjë të zbuiluar, bese edhe ne bikini.  Keto pamje të femrave ukrainase (feminsite) janë parë ca muajsh edhe në një demonstratë Anti – Putin, gjatë vizitës së tij në Kiev të cilat në duar mbanin parrulla si ato:  »Jo, jo Ukrina s’ është Russi », « Putin  duart larg Ukrainës » etj… Aktivitetet dhe sharmi i tyre tashmë sxë fundit do të jetë edhe një objket filmi në Zvicër që ka provkuar regjosrët e këtij vendi, duek kaluara to pasatj  nëpër disa  qendra të ndyrshme ne Evopë deri tek Cicolina e Italisë.

Gjenevë,18 tetor/AIK-Presheva Jonë

 

Udhëtimi i tyre nga Kievi do të vazhdoj deri në Romë tek sexi politikanja italiane Cicolina

« Deri më atni, ne edn es kmi kaluar Poloninë. Ne do të kishim pasur dëshirë te dalim në Evropë me manifestimet topna din jitoze.. » ka konfirmuar dje për gazetën zvcierane « le matin Inna Shevcenko er diplomuar në komunikacion dhe bashkëfondatore e lëvizjes feministe « Femen ». Ajo me gruipin e saj feministe më 29 tetor të këtij viti  do të marrin pjesë në njhë debat tejet serioz në « Club 44 » të Chau-de-Fonds.  

Pastaj, ky griop femrash do të fluturojnë për në parfis, Romë, Barcelone,. Dhe Vienë.  Se cfare n’drqin i ka qitur ato bash në Chau-de-Fonds të Zvcirës, shtron pyetjen gazeta « Le Matin” inna Shevcenko është përgjigjur se “atje ne jemi pjes¨èe e një rpojekti të filmit peer të treguar deh d¨èeshmuar askionet tona..”. Përndryshe lidhur me misonin eytre  me gjinjë jashtë ka prezntuar dië më aprë edhe televizioni zvcerane në emsion  esaj special  (TSR -«Temps présent») realizuar nga Olivier Kohler.

Regjisori Chaux-de-Fonds, për shembull, morën pjesë jetojnë si “FEMEN” ndërprerë hapjen e stadiumit të ri në Kiev përpara “Euro – 2012” Ajo duhet të thuhet se janë një nga luftërat e mëdha të  feminizmit, turizmin e seksit që të pashmangshme do të shoqërojë festën e futbollit.”Gjatë udhëtimit tonë, ne duam për të përmbushur ato. Ne ndjehemi një hapje për luftën tonë kundër të gjitha partitë. Grupet feministe në Evropë filloi të marrë idetë tona dhe përvojën tonë. ” thotë Inna.

 

Diskutime dhe shkëmbime janë në program. Por veprimet e të papritur. “Ne shpresojmë se gratë zvicerane syprinë bashkohet me ne për një shfaqje në La Chaux-de-Fonds”, thotë Inna. Ajo nuk do të thonë më shumë, si trajtim që numërimin e librit FEMEN Strauss-Kahn – “seksi tiran” – si ata kalojnë në Paris. Pika kulmore e udhëtimit të tyre duhet të jetë një takim me Cicciolina në Romë. Ish-ylli porno politikan u kthye përcakton standarde për gra të bukura të Ukrainës.

SHPËRNDAJE