Agjencia informative kombëtare “Presheva jonë” sot ka kontaktuar edhe kabinetin e shefit të UEFA-s në Nikon (Gjenevë)  z.Platinit, por zyrtarët e UEFA-s nuk kanë dashur të komenotojnë, që sipas tyre “ato bëjnë punën e tyre, na tonën..
.”

Kiev, 18 qershor

 

Inna Shevchenko, njëra nda drejtueset e organizatave feministe të Ukrainës “FEMEN”  ka paralajmëruar një “sulm seksual” ndaj Michel Platinit, presidentit të UEFA-s, raporton gazeta gjermane “Bildt”, raporton agjencia informative “Presheva Jonë”

“Kampionati Evropian e ka kthyer Ukrainën në një bordell. Shumë bukuroshe ukrainase , si duiket të paarsimuara janë shyter të shesin trupin e tyre. Ne  kishin në plan që ta ndalin çdo ndeshje në Kampionatin Evropian, por nuk ia kemi arrituer me sukses. Megjithatë, nuk do të heqim dorë, kemi në plan që të bëjmë sulm seksual ndaj Platinit” , ka dekalruar për gazetën gjemrane zonjusha gjysë e zhveshuir inna Shevchenko.

Agjencia informative kombëtare “Presheva jonë” sot ka kontaktuar edhe kabinetin e shefit të UEFA-s në NYon (Gjenevë)  z.Platinit, por zyrtarët e UEFA-s nuk kanë dashur të komenotojnë, që sipas tyre “ato bëjnë punën e tyre, na tonën…”

Siq kemi raportuar “Femen” u themelua në Kiev në vitin 2008 dhe në bazë të shifrave zyrtare, aktualisht ka rreth 300 aktivistë, kryesisht nxënës dhe studente të moshës midis 18 dhe 22 vjet, nga të cilat 30 prej tyre marrin pjesë në aksionet topless. Anëtarët e organizatës “Femen” në muajt e fundit kanë protestuar të zhveshura kundër prostitucionit që ka lulëzuar gjatë kampionatit të futbollit evropian.

SHPËRNDAJE