fij11Dear colleagues from “Presheva jonë”Thank you for your email. The International Judo Federation, which should answer your questions

Lozanë, 9 gusht /FIJ -Portalet serbe kane spekuluar keto ditev të fundit se xhudistja nga Kosova e cila të dielën i siguroi Kosovës medaljen e parë te artë olimpike ne Rio 2016 paska perdorur “doping” apo “IOC paska filluar hetime ndaj xhudistes kosovare”. Gjurmeve të ketyre raportimeve, agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicer ka kontaktuar mejëhere zyrtaret e FIJ dhe Komitetit Nderkombëtar Olimpik-IOC (“The International Olympic Committe”) me seli ne Lausanne.

 

majjtdldldAgjencia e lajmeve “Presheva Jonë” në pyetjet e dërguara në IJF, ka marrë një përgjigje të prerë, duke ua sqaruar zyra e Marius Vizer (president i IJF), përse nuk do të suspendohet Kelmendi.

“Doping testi i panjohur ishte bërë më 16 qershor 2016 në një kamp treningu në San Cyprien në Francë. Ata kishin një listë të sportistëve francezë, por vendosën të testojnë edhe xhudistët e huaj, dhe më të mirët në botë”.

 

“Disa xhudistë  sikur Majlinda Kelmendi (KOS) apo  Martyna Trajdos (GR). kanë refuzuar  kontrollin që kane pasur të njëjtat dyshime ndaj ketij ekipi i dyshimtë, Kur Presidenti Marius Vizer kishte mësuar rreth ketij rasti, ai vendosi për të kontrolluar, javën e ardhshme, të gjithë sportistët të cilët nuk kihsin bere kete test dhe nga  këto kontrolle kane rezltuar negative, tha zyrtari IOC për agjenicne e lajmeve “Presheva Jonë”. (“Having the same doubts, some athletes did the control, some did not like Majlinda Kelmendi (KOS) and Martyna Trajdos (GER). When the President Marius Vizer was informed about this case, he decided to test all athletes who did not submit to the test, the following week. These results were negative“)

“Trajnerët e tyre ishin të befasuar me këtë procedurë të kontrollës dhe kërkuan këshilla nga specialistë të IJF-s, për çështjet e kontrollit të anti-dopingut. Prandaj, bazuar në atë që ne dëgjuam prej tyre, trajnerët nuk janë të detyruar të paraqesin garuesit e vet në kushte të tilla”, ishte përgjigja e IJF-s, dhënë agjencise shiptare “Presheva Jonë” me seli ne Presheve

SHPËRNDAJE