By Bujar NISHANI, president

Vendi im do të vazhdojë të ndërtojë marrëdhënie të mira me vednet fqinj, por edhe për të ndihmuar shqiptarët ne Luginen e Preshevës në realizimin e të drejtave të tyre elementare t ecileve aktulsiht ju mungojnë, për arsimim, librta, njohjen e  diplomave përdorimin e simboleve kombëtare dhe zhvillimit ekonomik.

Autoritetet shtetërore shqiptare nuk janë të përfshira në ndonjë angazhimet apo vendimet e vendeve të tjera. Popullsia shqiptare ka përfaqësuesit e saj poltik të zgjedhur në Bujanoc dhe Preshevë, dhe çdo gjë mund të marrin vendime vere, ne mënyre te pavarur dhe Shqipëria do të vazhdojë të ndërtojë marrëdhënie të mira me vendet fqinje

Bisedimet që mbajta me përfaqësuesit politikë të shqiptarëve në Luginene Preshevës, asesi nuk janë provokuese dhe në to nuk ka asgjë të keqe.

Për ne është shumë e rëndësishme për të gjitha përpjekjet e qeverive lokale në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë për të ruajtur identitetin e tyre kombëtar dhe interesin e Shqipërisë për të krijuar bashkëpunim të mëtejshëm me Serbinë. Shqipëria është e interesuar fuqimisht për të ndihmuar në realizimin e të gjitha të drejtave të shqiptarëve që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, e cila është e lidhur kryesisht me të drejtën për arsimim, përdorimi i simboleve kombëtare dhe zhvillimit ekonomik.

Nuk do të ndikojë në udhëheqësit politik shqiptarë ne Luginene Preshevës për të mbështetur apo jo ndonjë prej kandidatëve për president në zgjedhjet në Serbi dhe tha se kjo ështe kjo një çështje e tyre e brendshme..

Agjencvia e aljemeve “Presheva jonë” ka verejtur se gjate viztes ne Bujar Nishanit ne Luginee Preshevës, ne cdo takim qe kishte me lidere, mesues, nxenes, qytetare, fshatarë i ka buzeqeshur dhe ju ka shtrënguar doren e here hre i perqafuar. Ai duke u ndare me ta ju eshte drejtuar me fjalet: Ju falemnderit nga zemra vëllezër nga Lugina e Presheves per mikëprtije. Shifemi serish, mirupafshim!

SHPËRNDAJE