Shkruan Prof.Fadil MALOKU

1. Në kohën tonë rrjetet sociale… kanë “pronësuar”, pothuajse në mënyrë të habitshme dhe të rrufeshme rolin e ndërmjetësuesit (“big social sandwich”) tradicional, që vijëzohej zakonisht; mes “publikut të gjerë” dhe “politikës së pakët”mediokre.

 

2. Tani partitë politike dhe politikanët e kotit, përmes doktrinës së njohur të spinë doktorëve, po e arrijnë ta kontrollojnë (lexo; manipulojnë) dhe menaxhojnë mjeshtërisht “frymëmarrjen” aktive të opinionit publik të shoqërive shqiptare.

 

3. Sa më shumë që rrjetet sociale mercenare ta reduktojnë diskursin publik politik (për temat madhore të interesit kombëtar e shtetërorë) në prezantime e platforma të thjeshta argëtuese, aq më shumë do i realizojnë pritjet e padronëve të tyre…antishqiptar.

SHPËRNDAJE