E pra, ne shikojmë ndryshe. Kosova është Kosovë. Sanxhaku është Sanxhak, Vojvodina është Vojvodinë, e le të mendohen pak”, thuhet në një nga postimet e “shpërbërjes paqësore”, transmetojnë mediat serbe.

 

Preshevë, 24 shtator

Në Facebook është shfaqur grupi “mbështesim shpërbërjen paqësore të Serbisë” (Podržimo mirni raspad Srbije), që momentalisht ka afro 1800 anëtarë, ndërsa siç thonë mediat serbe: “nga gjuha mund të vërehet se prapa saj qëndron dikush nga Kroacia”. Më poshtë do të postojmë disa nga fotografitë e këtij grupi.

Faqja përmban disa ilustrime, si p.sh. një të tillë ku presidenti i Republikës Sërpska, Milorad Dodik, tregon “hartën e re” të Ballkanit, ku të gjithë vendet e Ballkanit janë ende brenda kufijve që janë në fuqi, me përjashtim të Serbisë, e cila është mangët për Sanxhakun dhe Vojvodinën., raporton KD.”Administratorët e Facebook-ut injorojnë raportimet tona për faqen ‘Dubrovniku serb’.

 

E pra, ne shikojmë ndryshe. Kosova është Kosovë. Sanxhaku është Sanxhak, Vojvodina është Vojvodinë, e le të mendohen pak”, thuhet në një nga postimet e “shpërbërjes paqësore”, transmetojnë mediat serbe. Është interesante, se në këtë grup ka edhe njerëz nga shtetet tjera të ish-Jugosllavisë, e po ashtu edhe nga Serbia. Faqja është formuar në pjesën e dytë të këtij shtatori, transmeton Telegrafi shkrimin. Ndërsa ka nxitur reagime të mëdha në Serbi. Autoritetet serbe i kanë dërguar kompanisë Facebook kërkesa për ndalimin e saj.

SHPËRNDAJE