europp111Policia shpërbërë ruse unazë të pastrimit të parave që veprojnë në sektorin e futbollit

Hagë, 54 maj  -Gjatë operacionit Matrioskas, Policisë portugeze (Polícia Judiciária), mbështetur nga Europol, ka shkatërruar një grup transnacional të organizuar kriminal të përbërë kryesisht nga qytetarët rusë të cilët janë të përkushtuar për pastrimin e parave përmes sektorit të futbollit, nfton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te Europol-it
eurpoloAktive të paktën që prej vitit 2008, ky rrjet kriminal është menduar të jetë një qelizë e një grupi të rëndësishëm mafia ruse, drejtpërdrejt përgjegjës për pastrimin e disa milionë euro në të gjithë vendet e shumta të BE-së, shumica e tij besohet të rrjedhin nga aktivitetet polycriminal kryera jashtë zonës së BE-së.
Te njohur me emrin modus operandi i grupit është të identifikojë klubet e futbollit të BE-së në vështirësi financiare, pastaj depërtojnë me mirëbërësit të cilët ofrojnë shumë të nevojshme donacionet afat-shkurtër apo investime.
Hetimi ka filluar për shkak të zbulimit të treguesve të forta me flamur të kuq kundër të dyshuarve. Në dyshim të veçantë ishte ngjallur nga standardet e larta të dyshuarve jetojnë të gëzuar duke përdorur asetet me vlerë të lartë të regjistruar nën emrat e palëve të treta (përdorimi i frontmen). Ata importuar sasi të mëdha të parave të gatshme nga Rusia në Portugali në shkelje të rregullave të holla të BE-së.
Që atëherë, dëshmi të rëndësishme janë mbledhur duke treguar se ky grup kriminal vepron si një shoqatë kriminale kryerjen e pastrimit të parave, mashtrimin tatimor, korrupsionin dhe falsifikim të dokumenteve, ndërsa përgatitjen e veprave të ndryshme penale transnacionale.
Shefi i Grupit të Inteligjencës Financiare të Europolit, Igor Angelini, ka thënë: “Keqpërdorimi i kompanive të huaja për të fshehur pronësinë e dobishme të aseteve është ende një nga sfidat më të mëdha për hetime të suksesshme financiare Këto pengesa të hedhur poshtë përpjekjet e hetuesve për të gjetur origjinën e. paratë, shpesh kriminale, e cila është ri-investuar në sektorë të prirur ndaj infiltrimit të tillë. sektori i futbollit paraqet dobësi në lidhje me strukturën, modelit të saj të financave dhe kulturës e cila do të mund të shfrytëzohet nga kriminelët. “

SHPËRNDAJE