123

Zurich, 12 gusht -Nje qift Enisi dhe Roza nuk kan mundur sot te fluturojne nga Zvicra, per Afrike ne pushime, shkruajne gazetat e Zvicres, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jone”

Mesohet se shkaku i deshtimit te tij me te dashuren ne vendet afrikane eshte se atij nuk i jepet viza edhe pse i kishte siguruar biletat ?! Ambasada e Kamerunit ia ka refuzuar vizen per shkak se ky vend nuk e paska njohur Kosoven .

Gjurmeve te ketij skandali, “Presheva Jone ” ka mesuar se i riu kosovar Enisi i cili posedon leje qendrim ne CH (zvicer) akuzon diplomacine kosovare per djegjen e biletave.Prandaj “qytetari” zviceran me pasaporte kosovare per kete marifet, malltretim kerkon pergjegjesi dhe parat nga ministri i jashtem kosovare Enver Hoxha.

Enisi (30) dhe Roza (32) nga Lozana  ihsin kontakturar për anulimi e fluturimit, per shkak rffuitmit sidomos per  Enisin per shkaqe te pasapreotes.  “Kameruni nuk e ka njohur zyrtarisht pavarësinë e Kosovës”  Unë u përpoq për dy jave rresht te nalt t eposhte në ambasadën e Kamerunit per te siguruar nje viz pothuajse çdo ditë, por unë nuk kanë pasur një përgjigje të qartë nga ata.” ka thënë shqiptari i deshpruar sa me Kamerunin po aq edhe me  diplomacine kosovare.

 

Dhe ky është vendi ku historia merr komplikuar. Të paguajë dy udhëtime kthimit, sigurimi anulimin kërkon një dokument të ambasadës duke deklaruar se viza nuk është dhënë për të Enisin. Megjithatë, zyrë përfaqësuese Kamerunit refuzoi për të krijuar një dokument të tillë, pavarësisht nga kërkesat e shumta të çiftit. “Ne jemi të lodhur, ne me të vërtetë provuar gjithçka,” thote Roza e mbushur ne frymë.

SHPËRNDAJE