Të gjithë, herët a vonë, e shohim një ëndërr erotike. Ndërsa shumë prej nesh, kanë një ëndërr erotike që u përsëritet.

Lidhur me këtë dukuri, një studim i përbashkët i Universitetit të Amsterdamit dhe atij të Groningenit, ka treguar se fantazitë seksuale që i mbajmë në mendje gjatë ditës, na shfaqen të deformuara natën. Dhe kjo realizohet, duke e rritur aftësinë e të menduarit analitik të ëndërruesit.

Ai ka treguar gjithashtu se 8 në 100 njerëz, shohin ëndrra erotike çdo natë, në gjysmën e rasteve madje edhe duke arritur orgazmën. Më poshtë, renditja e ëndrrave më të shpeshta erotike që shohin femrat dhe ato që shohin meshkujt:

Femrat

Duke  patur mardhënie me partnerin ose një ish

Duke  patur mardhënie oral

Duke patur mardhënie me partner të panjohur

Duke qenë e preferuar nga meshkujt

 

Meshkujt

Duke patur mardhënie me partneren ose një ish

Duke patur mardhënie me shumë partnere

Duke patur mardhënie oral

Duke provuar pozicione të reja në seks

 

Ndërkaq, të gjithë studimet arrijnë në përfundimin e njëjtë, se në ëndrrat e tyre erotike, si meshkujt dhe femrat, shohin atë që nuk e realizojnë dot gjatë ditës.

SHPËRNDAJE