copyyyxxPreshevë, 10 gusht  -“Edhe këtë e bëjnë emigrantët kosovarë: Deklarohet homoseksual, fiton azilin në Francë”, “E “ndërrojnë” fenë për të fituar azilin”, “Kosovarët deklarohen si homoseksualë për të fituar azilin në Francë e Gjermani” “Ne Lioan autoritetet franceze hypin ne aeroploan nje azilant “homosxual”  (“Lyon: Un kosoavr réfugié “homosexuel” expulsé ver Pristina“).. jane keta vetem disa tituj qe hasem diteve te fundit ne portalert kosovare duke bere fjale per dallaveret e azilkeruseve amo emigranteve per ta fituar “azilin” ne Zvcier, Gjermani m France, Belgjike apo vende tjera te BE-së. Pe rek kete paardkos jane marru edhe mediat e huaja (“Allemagne: l’asile religieux, dernier recours de centaines de migrants“) shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Kur emigratnteve, nuk i ben pune “konvertimi” ne  kristianë apo homosksual. Nje kosovar  qe genjeu në France e hipen në aeroplan e kthyen mbrapsht derjt ne Prishtinë 

hommm11Emigratntert, sikur edhe shume shqiptarë që po ikin nga Kosova, po përdorin të gjitha mënyrat që të mbesin në shtetet ku kanë shkuar, vetëm e vetëm që të mos kthehen edhe mbrapsht dhe per ta fituar azilin. Madje, ka edhe të tillë që deklarohen se janë ose “krishtere” por ka edhe raste kur ata dekalohen si “homoseksualë” dhe se janë të rrezikuar në rast se do të kthehen në Kosovë?!..Apo disa u mashtruna lehte pas lajmit publikuar ne disa portale se  “Kush eshte gay i hapen dyert per azil ne Bashkimit Evropian”.

Emigrantet konvertohen në “krishterë” ose në “pedera” për ta fituar ma lehtë azilin ne vendet e BE-së?! Sipas kesaj agjencie  raste te tilla ne vendet e BE-së sot jane se paku 500 sosh vetem nga Kosova dhe Shqiperia. Por duket se ky konvertim nuk eshte i sinqert, eshte falce dhe  “temporer”, ka shkuar agencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Ndërkohë që kishat vendore të Gjermanisë përballen me dukurinë në rritje të braktisjes së tyre nga besimtarët tradcionalë, gjithnjë më shumë refugjatë të besimit islam zgjedhin të konvertohen në fenë e krishterë

Kështu, në Gjermani nga viti 2014 e deri tani besimin islam me atë të krishterë e kanë ndërruar më shumë se 2000 veta.

Kalimi në krishterizëm vihet re më tepër te afganët dhe kurdët por edhe tek kosovaret

Sigurisht, një rol në këtë konvertim e luan fakti se në vendet e tyre të prejardhjes mbretëron një version më radikal i islamit”, shprehet koordinatorja e Zyrës për çështje integrimi dhe religjioni, Kathrin Anliker.

Shumica e refugjatëve që kalojnë në besimin e krishterë këtë e bëjnë duke kaluar në kishat e lira, jo tradicionale, raporton albinfo.ch.

Kështu, një kishë e lirë në Zyrih përmes pastorit të saj pers bën kthimin e iranianëve dhe afganëve në krishterizëm.

SHPËRNDAJE