polcicddGjenevë, 9 qershor  -Funksionarja e lartë  shqiptare  e Ministrisë së Mjedisit  ndalohet të hyjë në Zvicër për tre vite. Përveç kësaj është dënuar dhe me një gjobë për vjedhje në një supermarket në Gjenevë, njofton gjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te autortiteve zvicerane.

Gjeneva e akuzon dhe e dënon për vjedhje funksioneren e larte shqiptare

Ajo është shpallur nga autoritetet zvicerane si person i padëshiruar tpër shtetin. Lajmi është konfirmuar sot nga Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te Gjykatës Administrative Federale.

Diplomatja shqiptare ka vjedhur sende me vlerën e 1667 chf. Funksionarja e shtetit është dënuar nga drejtësia e Gjenevës më 25 maj të 2016.

Gjate një konference ndërkombëtare në Gjenevë në maj 2015, diplomatja e re shqiptare, e diplomua nga një shkollë inxhinierie, kishte shkuar në një qendër tregtare ne Gjeneve per te blere ca sende. Sipas deklaratës së saj, “artikujt ne cante ishin ca dhurata për një mik..”

Denoncuar nga drejtësia e Gjenevës (Case C-4372/2015 e 25 maj 2016) ajo u denua pos ndales te hyjne ne Zvicer dhe  gjobë pre 30 ditësh me nga tridhjetë franga.

SHPËRNDAJE